Jelena Marković u Dunarei

"Budućnost volim najviše, to je moj klub. Ali, treba mi više prostora za igru, a takvu priliku ću imati upravo u Dunarei. Sa tim su se složili i u Budućnosti", rekla je Jelena Marković
84 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Marković, Foto: Luka Zeković
Jelena Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.07.2012. 08:48h

Nastavlja se serija odlazaka rukometašica Budućnosti u Rumuniju – nakon što su prošlog ljeta Marija Jovanović i Sanela Knezović otišle u Olkim, u koji je ovog ljeta prešla Katarina Bulatović, dok je Adrijana Cakalie potpisala za Brašov, u ligu čiji je neprikosnoveni šampion Olkim seli se i Jelena Marković.

Doskorašnji desni bek Budućnosti potpisao je jednogodišnji ugovor sa Dunareom (u prevodu Dunav) iz Braile, koja je prošle sezone zauzela treće mjesto u rumunskom šampionatu.

"Budućnost volim najviše, to je moj klub. Ali, treba mi više prostora za igru, a takvu priliku ću imati upravo u Dunarei. Sa tim su se složili i u Budućnosti", rekla je za “Vijesti” 22-godišnja Marković, koja imala i ponudu Lokomotive iz Zagreba.

"U Dunarei sam dobila bolje uslove, i generalno sve je bolje od onoga što mi je ponuđeno iz Zagreba. Ja sam veoma zadovoljna", dodala je talentovana Jelena.

Dunarea nikada nije bila šampion Rumunije, a u Prvu ligu je ušla 2005. godine. Dva puta je bila treća u prvenstvu (prvi put u sezoni 2008/2009.), od 2007. do prošle sezone je bila redovan učesnik evropskih kupova, u kojima je najbolji rezultat ostvarila 2008. godine, kada je stigla do polufinala Čelendž kupa (bolji je bio njemački Oldenburg).

"Pošto je Olkim neprikosoven u Rumuniji, u klubu planiraju da sljedeće sezone napadnemo trofej u Čelendž kupu. Mnogi tvrde da ćemo biti favoriti u tom takmičenju. Inače, osim mene u ovom prelaznom roku stigle su i dvije Ukrajinke, Batkova i Šutska. Vjerujem da će sve biti u redu, posebno što ću imati dosta prostora za igru", zaključila je Marković, koja će se novom klubu priključiti u ponedjeljak.

Jelena je dijete Budućnosti, u kojoj je provela 10 godina (jedno vrijeme je provela u Biserima, filijali podgoričkog kluba), od čega pet u prvom timu, a prošla je sve reprezentativne selekcije. Bila je dio tima koji je nastupio na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj (postigla četiri gola), a nije igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao što i nije dio ekipe za Olimpijske igre u Londonu.

Osim trofeja u Kupu kupova (2010) i Lige šampiona osvojene 13. maja ove godine, Markovićeva ima i bronzu sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Južnoj Koreji 2010. godine.

Zbog jake konkurencije na desnom beku, ali i teške povrede desnog koljena, koje je operisala u maju 2010. godine i pauzirala sedam mjeseci, nije imala puno prilike da igra za Budućnost, pa odlazak u Rumuniju predstavlja priliku da potvrdi svoj nesporni talenat...

Bonus video: