Adžić: Mnogima ćemo zakomplikovati život

"Znam da su se svi obradovali što su nas izvukli iz prvog šešira, ali vjerujem da ćemo im i u ovom sastavu zakomplikovati život i da ćemo uspjeti da se plasiramo u 2. rundu“, kaže Adžić
76 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.07.2012. 19:42h

Prvi put u klupskoj istoriji braniće titulu prvaka Evrope, i prvi put nakon žrijeba znaju samo jednog rivala, mada se ostali mogu nagovijestiti – rukometašice Budućnosti u odbranu evropske krune krenuće protiv njemačkog Tiringera, te dvije ekipe iz kvalifikacija, pobjednika vajld kard turnira na kojem će igrati Isi Pariz (Francuska), Zvezda (Rusija) i Lajpcig (Njemačka), te prvoplasirane ekipe sa kvalifikacionog turnira grupe 1 (Viborg, Bera Bera, Vistal, Bril).

Šampion Njemačke Tiringer je poznat od prošle sezone, takođe iz grupne fazi takmičenja, kada su Podgoričanke slavile u oba meča (27:23 u gostima, 35:25 u „Morači“). Njemice su dobile pet novih igračica, Budućnost će igrati u podmlađenom i oslabljenom timu...

„Tiringer je jako dobra ekipa. Mi smo se prošle sezone, u onom sastavu, mjesecima spremali da bismo ih pobijedili. A sada su se pojačali, stigle su prvenstveno Althaus i Augustesen, vrhunski pivot i krilo, zatim mlade Gros i Frej, uz sve ono što oni imali, pored dobrog trenera. To će biti jako ozbiljan protivnik“, kaže za „Vijesti“ trener Budućnosti Dragan Adžić.

Ako ne bude iznenađenja u kvalifikacijama, preostala dva mjesta u grupi D popuniće danski Viborg, bivši trostruki prvak Evrope, i ruska Zvezda, koja je bila šampion Evrope 2008. godine.

„Viborg je izuzetno kvalitetan i pojačan ove sezone, sa Kurtović i švedskom golmankom Grubstrom, Zvezda je dovela Portjanko, a vjerovatno će dovesti još neku igračicu. Znam da su se svi obradovali što su nas izvukli iz prvog šešira, ali vjerujem da ćemo im i u ovom sastavu zakomplikovati život i da ćemo uspjeti da se plasiramo u drugu rundu i dočekati da nam se Cvijićka vrati, kada ćemo imati kompaktniju i jaču ekipu“, dodaje Adžić.

Podgoričanke novu sezonu dočekati u potpuno izmijenjenom, podmlađenom sastavu, samim tim sa znatno drugačijim ambicijama u odnosu na prethodne sezone, kada je vrhu Evrope bio cilj. Bojana Popović i Maja Savić su odlučile da okončaju karijere, klub su napustile Sonja Barjaktarović (Rostov), Katarina Bulatović (Olkim), Ana Đokić, Ana Radović (Kif Vejen), Adrijana Cakalije (Brašov) i Dijane Jovetić. Osm povratka Biljane Pavićević (Žito Prilep), i prekomandovanja u prvu ekipu Želje Nikolić, u Budućnost su stigle Francuskinja Klodin Mendi, Hrvatice Katarina Ježić i Katarina Bralo, te Srpkinje Jelena Trifunović i Jelena Živković.

„Nema apsolutno više mogućnosti za promjenama. Uglavnom je to sve što se tiče odlazaka i dolazaka. Ekipa je sigurno najmlađa od svih učesnika, čak i onih u kvalifikacijama. Ja mislim da je i najperspektivnija, i da uz jedan strpljiv i kvalitetan rad, koji će biti, vjerujem da ćemo dočekati da za nekoliko godina Budućnost ponovo bude u vrhu, i da sa mladom ekipom ekipom napravimo ono što smo uspjeli sa iskusnijom i kvalitetnijom“, dodao je Adžić, uz napomenu da će igračice koje neće ići na Olimpijske igre 30. jula početi pripreme za novu sezonu.

Titula nije teret

Da li titula prvaka Evrope olakšava ili otežava posao igračicama u narednoj sezoni?

„Mislim da će svim igračicama koje su iznijele teret LŠ biti lakše, zato što znaju kako se pobjeđuje, vjerovaće još više u ovaj rad koji je iza njih. Vjerujem da svaka od igračica koja je ostala, a koja je dala doprinos u osvajanju LŠ, samo može još bolje da radi, da pomogne svima ostalima i sebi da preuzme odgovornost u odnosu na one koje su otišle, i pruži još više za buduće pobjede Budućnosti. Što se novih djevojaka, njima je sigurno satisfakcija što su došle u Budućnost, i ogromna šansa da se, uz kvalitetan rad, i izbore za sebe pod rukometnim nebom“, kaže Adžić.

Početak grupne faze takmičenja LŠ je 13/14. oktobra (Budućnost će na startu u “Morači” dočekati pobjednika vajld kard kvalifikacionog turnira), a završetak 17/18. novembra, kada će Podgoričanke ugostiti pobjednika kvalifikacionog turnira grupe 1.

Glavna runda, u koju će se plasirati po dvije najboljeplasirane ekipe iz sve četiri grupe, igra se od 2/3. februara do 16/17. marta iduće godine.

Polufinale je na programu 6/7, odnosno 13/14. aprila, a finale 4/5. i 11/2. maja.

Bonus video: