Ana Radović potpisala za Kif Vejen

"Budućnost ću uvijek tretirati kao moj klub, koji najviše volim. Ali, imam 26 godina, više nisam mlada i vrijeme je bilo za promjenu", rekla je Ana Radović za "Vijesti"
292 pregleda 6 komentar(a)
Ana Radović, Foto: Zoran Đurić
Ana Radović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.07.2012. 22:58h

Prije nepunih sedam godina je, u paru sa Marijom Jovanović, stigla iz šabačkog Medicinara u Budućnost kao jedan od najvećih evropskih talenata. Iz najtrofejnijeg crnogorskog kluba odlazi sa brojnim domaćim titulama, dva pehara u Kupu pobjednika kupova i ostvarenim snom svih podgoričkih navijača - Ligom šampiona.

U pitanju je, naravno, Ana Radović, koja je juče potpisala jednogodišnji ugovor sa danskim KIF Vejenom (bivši Kolding).

"I uslovi i tim su ekstra, zbog toga sam se i odlučila za KIF. Ekipa nije imala puno uspjeha prošle sezone, ali sada je sve novo - i tim, i motivi i mislim da sam odlično odabrala", kaže Radović za „Vijesti”.

Prije dvije sezone, Budućnost je u finalu Kupa pobjednika kupova savladala upravo tim iz Koldinga. Dva kluba su imala različite sudbine - Budućnost je i dalje rasla i postala vladar Evrope, a KIF je lani bio tek 9. u danskoj ligi, zbog čega neće igrati u evropskim takmičenjima.

"Osvojila sam Ligu šampiona, sada imam neke druge prioritete. Cilj mi je da što više igram, da osjetim dansku ligu, za koju svi kažu da je najbolja u Evropi. Igra se drugačiji, skandinavski tip rukometa, a mislim da će mi to odgovarati, da sam tip igračice za to".

Odluka da napusti glavni grad Crne Gore nije bila laka.

"Ovdje sam provela divnih sedam godina, sve što se izdešavalo je bilo perfektno. Budućnost ću uvijek tretirati kao moj klub, koji najviše volim. Ali, imam 26 godina, više nisam mlada i vrijeme je bilo za promjenu", zaključila je Radovićeva.

Prije nje, Budućnost su napustile Katarina Bulatović, Sonja Barjaktarović, Ana Đokić, Dijana Jovetić i Adrijana Cakalije, dok su Bojana Popović i Maja Savić završile karijere. Stigle su Francuskinje Klodin Mendi, Hrvatice Katarina Ježić i Katarina Bralo, te Srpkinje Jelena Trifunović i Jelena Živković.

Bonus video: