San je olimpijska medalja

"Poznajemo se u dušu, odlično smo vođene i ambicije moraju biti visoke. Svjesne smo da je ovo takmičenje po kvalitetu jače od svih dosadašnjih", istakla je Kaća Bulatović...
71 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 07:58h

Stara baza ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, grad Bar, može i ovoga puta biti taličan za izabranice Dragana Adžića. U ovom primorskom gradu naše najbolje rukometašice imaju sve potrebne preduslove za kvalitetan trenažni proces. Klimatizovana dvorana „Topolica“, neposredna blizina teretane, odličan smještaj, mir i tišina su baš ono što je potrebno da „crvene“ spremno dočekaju start Igara u Londonu.

Pod budnim okom crnogorskog selektora, veća grupa igračica odrađivala je prijepodnevni trening, dok je druga grupa vrijedno radila u teretani.

"Malo radimo na podizanju fizičke pripremljenosti, iako smo iza sebe ostavili napornu sezonu. Ovo je prvi put da se ovakve pripreme odrađuje u julu, pa nam je malo neobična ova situacija. Ipak, moramo spremne dočekati velika iskušenja koja nas očekuju, jer su Olimpijske igre potpuno drugačije od bilo kojeg drugog takmičenja. Važno je dobro startovati u grupi, ostvariti što bolju poziciju pred četvrtfinale, jer je to ključan meč na turniru. On određuje medalju", kategorična je Bojana Popović.

Na pitanje upućeno Bojani da li će upravo ove igre biti kruna njene uspješne karijere, iz pozadine se „umiješala“ legendarna Maja Savić.

"Ne samo što će biti kruna, već je vjerovatno jedina igračica koja i pored činjenice da joj je prije dva dana istekao ugovor ovako vrijedno radi u pripremi takmičenja. Njen rad od sada je na volonterskoj osnovi", kroz osmijeh je zaključila Savić.

U reprezentaciji očigledno vlada odlična atmosfera. Bojana je i ovoga puta istakla da je predstojeći turnir u neku ruku i ostvarenje sna, ali da će eventualna medalja zokružiti njen životni put.

"Jaka je konkurencija, ponoviću da je ovaj turnir specifično takmičenje. Mnoge reprezentacije su ozbiljno shvatile ove OI i tako se i pripremaju. Naša grupa je po mom mišljenju nešto lakša od druge. To samo po sebi znači da ćemo vjerovatno imati lakši put do eliminacione faze", dodala je Popović.

Na njenu tvrdnju se nadovezala i Ana Đokić.

"Tačno tako. Ali to isto znači da ćemo vjerovatno imati i težeg protivnika u eliminacionoj fazi. Što možda i nije loše", naglašava Đokić.

U priču i razmjenu mišljenja uključila se i Katarina Bulatović.

"Nije loše, jer je na ovakvim takmičenjima važno postepeno podizati formu. Kroz mečeve u grupi pokušaćemo da do željenog nivoa stignemo upravo onda kada to bude i najpotrebnije. Jake smo kao kolektiv. Poznajemo se u dušu, odlično smo vođene i ambicije moraju biti visoke. Svjesne smo da je ovo takmičenje po kvalitetu jače od svih dosadašnjih, da mnoge reprezentacije sanjaju medalju, priželjkuju ostvarenje sna. Međutim, ni nas niko ne smije olako otpisati", istakla je Kaća.

Nakon prvog dijela priprema koje se završavaju danas, reprezentacija odlazi za Podgoricu, igračice dobijaju dva dana odmora, ali prema novim informacijama uslijediće i ponovni povratak u Bar, već 15. jula. Što se tiče prijateljskih susreta, nekih naznaka još nema....

"Dobro bi bilo da smo imale tu mogućnost da se „pobijemo“ sa nekom reprezentacijom pred start OI", fajterski poentira Bojana Popović.

U djeliću sekunde, kolegijalno je ispravila Đokić...

"Da smo imale mogućnost da „odmjerimo snage“ sa nekom reprezentacijom, Bojana. Ne treba upotrebljavati takvu terminologiju", poentirala je Đokić kroz šalu.

Bojana je kroz osmijeh brzo nastavila...

"Šalu na stranu, bilo bi to dobro, ali šta je tu je. Možda ta činjenica i nije neki hendikep. Sada je važno sačuvati svu snagu, spremno dočekati start turnira, odigrati najbolje sve mečeve i mirne glave sačuvati pribranost za najvažnije duele. Želimo ponovo da obradujemo ovu naciju", zaključila je razgovor iskusna Bojana Popović.

Galerija

Bonus video: