Kamp Z23 pun pogodak, Šveđanima se ostaje još duže

Na kampu, koji nosi naziv Z23, što je skraćenica za ime Roganovića i broj njegovog dresa, je trenutno 70 polaznika, od čega ih je 25 iz Švedske
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 12:57h

Prvi utisci su najvažniji, a oni su itekako pozitivni – nakon dva dana rada u Budvi na kampu Zorana Roganovića, proslavljenog crnogorskog rukometaša, već je postao jasno da će od iduće godine kamp imati više učesnika...

„Ja sam veoma zadovoljan, jer su zadovoljni učesnici kampa. Najviše mi imponuje što četiri-pet porodica iz Švedske već traži da produži boravak u Budvi, i tražili su od mene da im pomognem oko smještaja. To dovoljno govori koliko im se sviša u Budvi, na crnogorskom primorju. Već postoje rezervacije za iduću godinu, a njihovi utisci će povući još polaznika kampa iz Švedske, tako da, ako sve bude u redu, za iduću godinu planiram da dođe najmanje 100 djece iz Švedske, što znači da će trebati barem dvije smjene“, kaže za „Vijesti“ Roganović.

Na kampu, koji nosi naziv Z23, što je skraćenica za ime Roganovića i broj njegovog dresa, je trenutno 70 polaznika, od čega ih je 25 iz Švedske, 10-tak iz Serbije, a ostatak iz Crne Gore, najviše iz Mojkovca, zahvaljujući odluci predsjednik mojkovačkog kluba Rakočevića.

Kamp u Budvi je crnogorska verzija kampa koji je u februaru uspješno organizovan u Švedskoj, u kojoj Roganović igra već devet godina.

Nakon svečanog otvaranja u dvorani “Rea” u Budvi, uz kulturno-umjetnički program, tajne rukometa su djeci već prenosili proslavljeni crnogorski treneri Veselin Vujović i Pero Milošević, u prva dva dana su sa djecom radili i bivši trener Lovćena i nekadašnji selektor Ranko Popović i njegov saradnik iz reprezentacije Zoran Abramović, zatim član zlatne generacije „vikinga” Tomas Sivertson, te bivši trener Lovćena i Pelistera i juniorske reprezentacije Crne Gore, i član stručnog šraba seniorske, Ratko Đurković.

Pored Zorana Roganovića, u demonstracijama i prenošenju znanja, ali i prevođenju, pomagali su reprezentativci Vladimir Osmajić, Igor Marković, Mladen Rakčević i Petar Kapisoda.

Prvog dana kampa prisutan je bio i direktor reprezentacije, potpredsjednik Upravnog odbora RSCG Blažo Lisičić, takođe bivši proslavljeni reprezentativac.

Pored dvorane “Rea”, polaznici kampa rade na otvorenom terenu u sklopu Slovenske plaže.

Za petak i subotu je planiran trenerski seminar. Svoja znanja će prenositi legendarni selektor Švedske Bengt Johanson, član zlatne generacije Sivertson, te Veroljub Kosovac, koji se proslavio u Skandinaviji.

Crnogorsku stranu će predstavljati dva najpoznatija stručnjaka - Veselin Vujović i Pero Milošević.

Sivertson će pričati o ulozi u Rukometnom savezu Švedske i radu sa pivotima, dok će Kosovac uporediti skandinavsku i balkansku školu za golmane i naglasiti šta jedni od drugih mogu da „kupe”.

"Veselin Vujović će pričati o poboljšavanju rada nogu kod igrača i dodavanjima, dok će Pero Milošević predstaviti svoju čuvenu 3-2-1 odbranu, sa kojom je napravio mnogo uspjeha", kaže Roganović, koji seminar najavljuje kao “najveći do sada u Crnoj Gori”.

Današnji dan, inače, polaznici kampa su iskoristili za izlet Bokokotorskim zalivom.

Galerija

Bonus video: