Legende rukometa uče djecu

Svoja znanja će prenositi legendarni selektor Švedske Bengt Johanson, član zlatne generacije „vikinga” Tomas Sivertson, te Veroljub Kosovac, Veselin Vujović i Pero Milošević
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 08:56h

Od danas do nedjelje, u Budvi će se održati jedan od najzanimljivijih rukometnih kampova koji su ikada organizovani u Crnoj Gori.

I samo ime, Z23, poznavaocima rukometa jasno govori ko je glavni organizator - u pitanju je crnogorski rukometni reprezentativac Zoran Roganović, koji nosi broj 23 na leđima.

Nakon što je njegov kamp uspješno organizovan u Švedskoj, u kojoj igra već devet godina, desni bek „crvenih” je odlučio da istu stvar ponovi i u prijestonici crnogorskog turizma.

Ove sedmice, 70-ak djece sa ovih prostora i iz Švedske zajedno će učiti tajne rukometa, a imaće i od koga - na kampu, tokom kojeg će se održati i trenerski seminar, svoja znanja će prenositi legendarni selektor Švedske Bengt Johanson, član zlatne generacije „vikinga” Tomas Sivertson, te Veroljub Kosovac, koji se proslavio u Skandinaviji.

Crnogorsku stranu će predstavljati dva najpoznatija stručnjaka - Veselin Vujović i Pero Milošević.

Djeca koja su se prijavila imaće pravu priliku da uče rukomet i uživaju u treninzima, druženju, izletima...

Svi polaznici kampa biće smješteni u hotelu „Slovenska plaža”, a dobiće i pakete u kojima su ruksaci, šortsevi, majice, čarape, znojnice i „select” lopte.

Za petak i subotu zakazan je seminar, na kojem će predavanje držati Johanson, koji je sa reprezentacijom Švedske, po njemu nazvanom Bengan bojs, četiri puta bio prvak Evrope, dva puta šampion svijeta i trostruki olimpijski finalista.

Sivertson će pričati o ulozi u Rukometnom savezu Švedske i radu sa pivotima, dok će Kosovac uporediti skandinavsku i balkansku školu za golmane i naglasiti šta jedni od drugih mogu da „kupe”.

"Veselin Vujović će pričati o poboljšavanju rada nogu kod igrača i dodavanjima, dok će Pero Milošević predstaviti svoju čuvenu 3-2-1 odbranu, sa kojom je napravio mnogo uspjeha", kaže Roganović.

Ljevoruki rukometaš smatra da kamp ima veliku budućnost.

"Iz Švedske je došlo 20-ak porodica, svi su oduševljeni gostoprimstvom, hranom, prirodom i plažama u Crnoj Gori. Nisu znali puno o našoj zemlji, a sada kada su vidjeli kakva je, očekujem da naredne godine bude pet-šest puta više ljudi. Nadam se da će ovo pomoći da Crna Gora postane izletište za Šveđane", zaključio je 34-godišnji Cetinjanin.

Roganović je sinoć sa porodicom priredio rođendansko slavlje Johansonu, koji danas puni 70 godina.

Bonus video: