Rukometašice Crne Gore danas počinju pripreme za Olimpijske igre

Na spisku za London nalazi se 19 rukometašica, ali će pet morati da otpadne, jer na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama može da učestvuje svega 14
101 pregleda 3 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.06.2012. 08:27h

U restoranu „Morača” sinoć su još jednom sa prijateljima i novinarima proslavile uspjehe Budućnosti i reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, a od danas kreće ono pravo - mjesec pred odlazak u London, rukometašice Crne Gore počinju pripreme za najveću svjetsku sportsku smotru.

„Crvene” će se u glavnom gradu Crne Gore okupiti u 15 časova i krenuti u Bar, gdje će do 4. jula odraditi prvu fazu priprema.

Tada će djevojke dobiti dva slobodna dana, nakon čega će trenirati u Podgorici sve do 25. jula, kada odlaze u glavni grad Velike Britanije.

Pripremnih mečeva, makar za sada tako djeluje, neće biti.

"Imali smo neka obećanja za trening utakmice, ali od toga nije bilo ništa", kaže selektor Dragan Adžić.

Na spisku za London nalazi se 19 rukometašica, ali će pet morati da otpadne, jer na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama može da učestvuje svega 14.

Sve djevojke su zdrave, čak i Marija Jovanović, koja je dugo pauzirala zbog povrede ramena.

"Mara mi je rekla da je dobro, da je rame više ne boli. Vidjećemo kada počnu treninzi u kakvom je stanju", zaključio je Adžić.

Na spisku su golmanke Sonja Barjaktarović, Marina Vukčević i Mirjana Milenković, krila Maja Savić, Majda Mehmedović, Biljana Pavićević, Radmila Miljanić i Jovanka Radičević, pivoti Suzana Lazović, Ana Đokić i Sara Vukčević, te bekovi Bojana Popović, Milena Knežević, Marija Jovanović, Sandra Nikčević, Anđela Bulatović, Ana Radović, Katarina Bulatović i Jasna Tošković.

Kao što je poznato, Crna Gora će igrati u grupi A sa Rusijom, Hrvatskom, Velikom Britanijom, Brazilom i Angolom.

U grupi B su Norveška, Španija, Danska, Francuska, Švedska i Južna Koreja. U četvrtfinale prolaze po četiri najbolje ekipe iz grupe.

Bonus video: