Sonja Barjaktarović potpisala za Rostov

Rostov je u finalu plej-ofa ruskog prvenstva poražen od Dinama iz Volgograda, pa će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.
104 pregleda 3 komentar(a)
Sonja Barjaktarović, Foto: Zoran Đurić
Sonja Barjaktarović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.06.2012. 09:43h

Kao što su „Vijesti” najavile još 18. maja, Sonja Barjaktarović karijeru nastavlja u Rusiji, u Rostovu, nakon punih 11 godina u Budućnosti.

Reprezentativna golmanka potpisala je ugovor na godinu, a klub stiže zajedno sa 25-godišnjom Mađaricom Anet Karmen Šopronji, bivšim desnim bekom Ićaka, Debrecina, Korveksa i Dunafera.

"Klub i svi ljudi su više nego korektni za sada, nadam se da će tako i ostati, te da će mi olakšati moj prvi odlazak iz Crne Gore", rekla je za "Vijesti" Barjaktarović.

Barjaktarović će na golu zamijeniti Inu Suslinu, koja je otišla u skopski Vardar, a boravak u Rostovu omogućiće joj i da povrati pravi takmičarski ritam u klupskom rukometu, pošto je proteklu sezonu uglavnom provela na klupi zbog odličnih partija Njemice Klare Voltering.

To se, međutim, nije odrazilo na partije u reprezentaciji, što je popularna Soka posebno pokazala u Lionu, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Sa potpisivanja ugovora

Rostov je u finalu plej-ofa ruskog prvenstva poražen od Dinama iz Volgograda, pa će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Rostov je posljednje dvije sezone bio vicešampion, a jedinu titulu osvojio je 1994. godine.

Najbolje rezultate na evropskoj sceni Rostov je ostvario 2010. i 2011. godine, kada je stigao do četvrtfinala Kupa EHF i kupa kupova.

"Po meni, Rostov je jedan od boljih klubova u Rusiji, koja trenutno ima jednu od najjačih liga. Moje ambicije su da usavršavam sebe i svoju karijeru podignem na što viši nivo", dodaje 25-godišnja Beranka.

Osim redovnih titula na domaćoj sceni, Sonja je u dresu Budućnosti prošle sezone osvojila Ligu šampiona, zatim dva Kupa kupova (2006, 2010) i tri pehara u Regionalnoj ligi.

"Budućnost je moj drugi matični klub, koji će uvijek biti u mom srcu", zaključila je Sonja Barjaktarović.

Bonus video: