Budućnost 6. jula dobija rivale za narednu Ligu šampiona

Podgoričanke će za fazu takmičenja po grupama biti žrijebane, naravno, iz prvog šešira, u kojem će se naći još tri najbolje ekipe iz prošlog izdanja, Đer, Larvi i super pojačani Olkim
0 komentar(a)
rukometašice budućnosti, Foto: Savo Prelević
rukometašice budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.06.2012. 10:15h

Rukometašice Budućnosti 6. jula saznaće ko će im biti prvi rivali u narednom izdanju Lige šampiona, u kojoj će braniti titulu prvaka Evrope, osvojenu 13. maja.

Na žrijebu koji će biti održan u njemačkom Herzogenaurahu, sjedištu Adidasa, Podgoričanke će za fazu takmičenja po grupama biti žrijebane, naravno, iz prvog šešira, u kojem će se naći još tri najbolje ekipe iz prošlog izdanja, Đer (Mađarska), Larvik (Norveška) i super pojačani Olkim (Rumunija).

Jučerašnjom odlukom Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije, koji je prethodio današnjem početku Kongresa EHF-a u Monte Karlu, potvrđeni su i sastavi ostalih šešira.

U drugom će biti Randers (Danska), Krim (Slovenija), Dinamo (Rusija) i Tiringer (Njemačka), u trećem Hipo (Austrija), Podravka (Hrvatska), Savehof (Švedska) i pobjednik vajld kard turnira, na kojem će nastupiti francuski vicešampion Pariz (umjesto šampiona Arvora koji je zbog duga od oko 300 hiljada eura, od pretprošle sezone, izbačen u Drugu ligu!), ruska Zvezda i njemački Lajpcig.

U četvrtom šeširu naći će se ekipe iz kvalifikacija (žrijeb je 3. jula), koje se igraju 22. i 23. septembra.

Interesantno, za LŠ se nije prijavio ni španski prvak Ićako, u kojem je do ove sezone nastupala crnogorska reprezentativka Mirjana Milenković, zbog finansijskih problema, pa će Španiju predstavljati vicešampion Bera Bera.

Početak grupne faze takmičenja LŠ je 13/14. oktobra, a završetak 17/18. novembra.

Glavna runda, u koju će se plasirati po dvije najboljeplasirane ekipe iz sve četiri grupe, igra se od 2/3. februara do 16/17. marta iduće godine.

Polufinale je na programu 6/7, odnosno 13/14. aprila, a finale 4/5. i 11/2. maja.

Bonus video: