Mijatović: Znao da možemo da prođemo Švedsku

"I sad tako mislim, u mojim očima to sada nije ni manji, ni veći uspjeh", ističe Mijatović.
0 komentar(a)
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.06.2012. 17:18h

Rade Mijatović ima sve odlike vrhunskog golmana, smirenost, hladnokrvnost, pravovremenu reakciju kad je najvažnije. I nije euforičan, što potvrđuje riječima da prije Svjetskog prvenstva u Španiji treba misliti na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje startuju krajem oktobra.

"Čekaju nas mečevi sa Njemačkom i Češkom, i to je prvo o čemu treba da razmišljamo. To može mnogo da utiče na sastav tima i na našu igru na SP. Rezultat koji smo napravili može vrlo lako da se sroza nekim lošim igrama u tim kvalifikacijama. Ako zadržimo pozitivnu atmosferu, ako tu napravimo neke dobre stvari, biće mnogo lakše u Španiji. Sa nekim kiksevima i lošim rezultatima, bojim se da se to ne odrazi na same igre na SP", kaže za “Vijesti” Mijatović.

Mijatović kaže da je od početka bio optimista.

"Od prvog dana kada smo izvukli Švedsku, ja sam bio svjestan da možemo da ih prođemo, i da bismo uradili veliku stvar ako ih eliminišemo. I sad tako mislim, u mojim očima to sada nije ni manji, ni veći uspjeh", ističe Mijatović.

Većinu svojih odbrana u “Morači” upisao je na početku i kraju meča, kada je i bilo najvažnije.

"Uglavnom su se čekale izgrađene prilike za šut. Kad je malo golova, potpuno je svejedno kada ćeš da odbraniš šut, jer svaka odbrana donosi prevagu. Da su te odbrane bili i po sredini utakmice, mi bismo se tada odlijepili, možda bismo ušli, možda, u neki manje neizvjestan finiš. Ali, možda je najbolje što je ispalo ovako, pred kraj meča, u pravom momentu", kaže sjajni golman iz Nikšića.

Koliko je težak bio revanš sa Švedskom u “Morači”, Mijatović potvrđuje riječima da do samog kraja nije bio siguran u prolaz na SP.

"Tek kada je Vasko (Ševaljević) dao posljednji gol tri sekunde prije kraja, bio sam siguran da možemo na SP. Tokom čitave utakmicu, ni sekundu, nije bilo prostora za neko opuštanje. Igrali smo svih 60 minuta sa sto odsto snage, i to se na kraju isplatilo. Idemo u Španiju da damo sve od sebe, pa ćemo da vidimo. U svakom slučaju, lakše je igrati na Svjetskom prvenstvu, jer je Evropsko kvalitetnije", zaključio je Mijatović, koji se trenutno nalazi u beogradu, gdje odmara “glavu i traži novi klub”, za koji ne vjeruje da će biti iz Španije, nakon sezona provedenih u Toledu i Antekjeri.

Bonus video: