Briol mijenja Liana

Biraće se i novi Izvršni komitet a jedan od 15 kandidata za tri mjesta i Predrag Bošković, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore i predsjednik ŽRK Budućnost.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 22:16h

Na 11. redovnom kongresu Evropske rukometne federacije, koji se u petak i subotu održava u Monte Karlu, između ostalog biće donijete odluka o domaćinima Evropskog prvenstva 2016. godine u obje konkurencije.

Kandidati za organizaciju muškog EP od 17. do 31. januara 2016. godine su Hrvatska (već je bila domaćin 2000. godine), Norveška (domaćin 2008) i Poljska (bila domaćin samo EP u mlađim kategorijama, ženskog juniorskog 1996. i muškog juniorskog 2002), koja se, takođe, kandidovala za organizaciju kadetskog EP 2014. godine.

Hrvatska, koja će 2014. godine zajedno sa Mađarskom biti domaćin EP za dame, u kandidaturi je navela da bi šampionat organizovala u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču.

Norveška je prijavila Trondhajm, Lilehamer, Gjevik i Oslo, dok bi Poljska dočekala učesnike EP u Gdanjsku, Katovicama, Lođu, Krakovu i Vroclavu.

Zbog odustajanja Turske, jedini kandidat za organizaciju ženskog EP od 4. do 18. decembra 2016. godine je Švedska, koja je već 2006. godine bila domaćin najboljim ženskim selekcijama Evrope.

Švedska je kao gradove domaćine prijavila Geteborg, Malme, Kristijanštad, Helsinborg i Stokholm, gdje će se igrati završnica.

Na Kongresu bi trebalo da budu određeni i domaćini šampionata mlađih kategorija – za muško juniorsko EP 2014. prijavila se Austrija, za muško kadetsko EP 2014. konkurišu Makedonija i Poljska. Makedonija je jedini kandidat za žensko kadetsko EP 2015, dok se nijedna zemlja nije prijavila da organizuje žensko juniorsko EP 2015. godine, pošto je Turska, u međuvremenu, povukla kandidaturu.

Evropska kuća rukometa će dobiti i novog predsjednika, pošto se Norvežanin Tor Lijan nije kandidovao za novi mandat. Jedini kandidat za predsjednika je Francuz Žan Briol, dosadašnji potpredsjednik EHF-a.

Osim novog predsjednika i potpredsjednika, biraće se i novi Izvršni komitet a jedan od 15 kandidata za tri mjesta u IK EHF-a je i Predrag Bošković, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore i predsjednik ŽRK Budućnost.

Bonus video: