Grbović: Ruka nije zadrhtala

"Utisci se još nijesu slegli, sve ovo je, jednostavno, fenomenalno. Jedva čekam januar", kaže za "Vijesti" Nemanja Grbović
62 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 11:48h

Osim Marka Pejovića, i Nemanja Grbović je učinio da izostanak Mladena Rakčevića, jednog od najstandardnijih i najborbenijih reprezentativaca, bude manje bolan za „zlatne lavove“.

Njegov gol za 19:18, 90 sekundi prije kraja, bio je, možda, i preloman za konačan uspjeh u revanšu baraža sa Švedskom i plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

"Nisam bio svjestan u tom trenutku koliko je taj gol zapravo važan. Ruka nije zadrhtala, jer sam bio siguran da će lopta završiti u mreži. Srećan sam što sam iskoristio tu ukazanu šansu i dao svoj doprinos u odlasku na Svjetsko prvenstvo", kaže za “Vijesti” Grbović.

Rođeni Pljevljak ističe da je ovo veliki uspjeh za ekipu, ali i državu.

"Većina nije očekivali da mi to možemo. Ali, mi smo to željeli, radili na tome i uspeli. Imali smo povoljan rezultat iz prve utakmice što nam je dalo veći podstrijek, pa ni povratak u njihovu ekipu najboljeg desnog beka Andersona nije nas mogao pokolebati da damo svoj maksimum da ostvarimo željeni cilj. Utisci se još nijesu slegli, sve ovo je, jednostavno, fenomenalno. Jedva čekam januar", nastavlja Grbović.

Osim matičnog Rudara, Lovćena u dva navrata u skopskog Vardara, Grbović je dvije sezone, od 2008. do 2010. godine nosio dres Budućnosti. Međutim, nije imao priliku da doživi ni približno sličnu atmosferu u “Morači”, kao prošle subote…

"U Crnoj Gori još takvu atmosferu nisam doživio", ističe Grbović.

O nastupu na Svjetskom prvenstvu u Španiji kaže:

"Ako se budemo borili kao u dvije utakmice sa Švedskom, očekujem dobre rezultate. Možda još veće uspjehe", zaključio je uz osmjeh Grbović, kome je istekao ugovor sa Lovćenom, i još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Galerija

Bonus video: