POKAZALI KVALITET

Mrvaljević: Za ovo se igra i živi

"Za ovo se igra i živi, ovo nema cijenu. Pokazali smo da imamo kvalitet, snage i motiva, jer eliminisati Švedsku sa SP je veliki uspjeh", rekao je Mrvaljević nakon meča.
3 komentar(a)
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2012. 20:38h

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore eliminacijom Švedske i plasmanom na Svjetsko prvenstvo (SP) u Španiji pokazala je da ima kvalitet i veliko srce, kazao je kapiten Draško Mrvaljević.

Crna Gora je večeras u Podgorici, u revanš meču baraža, savladala Švedsku 20:18 i prvi put plasirala se na šampionat svijeta.

Mrvaljević je kazao da je duel sa Švedskom bio najteži u njegovoj karijeri.

"Za ovo se igra i živi, ovo nema cijenu. Pokazali smo da imamo kvalitet, snage i motiva, jer eliminisati Švedsku sa SP je veliki uspjeh. Željeli smo pobjedu, izgarali cijeli meč i zasluženo pobijedili", rekao je Mrvaljević nakon meča.

Selektor Zoran Kastratović kazao je da je plasman na SP ostvarenje zajedničkog sna.

"Izbacili smo Švedsku zahvaljujući velikom požrtvovanju, odricanju igrača. Oni su pobijedili sebe, ovo je isti sastav pod prošle godine, pobijedili su velikog protivnika uz pomoć divne publike. Ponosan sam i čovjek i trener što sam predvodnik ovakvog sastava koji ne preza ni od najvećih imena u svjetskom rukometu", rekao je Kastratović.

On je naglasio da jedan od selektora Švedske ima više medalja sa velikih takmičenja nego što Crna Gora seniorskih klubova.

"Mi smo država sa 650 hiljada stanovnika, ali koja se bori srcem, koja ima ogromno htijenje i koja uz malo inata i velikog požrtvovanja može da napravi veliki rezultat", rekao je Kastratović.

Predsjednik Rukometnog saveza Predrag Bošković kazao je da je vjerovao u mušku rukometnu reprezentaciju.

"Na prvom sastanku dogovorili smo se da vjerujemo da možemo, da idemo korak po korak i ta vjera nas je dovela do SP. Problem crnogorskog muškog rukometa nije u nedostatku kvaliteta, već u međuljudskim odnosima. Ako možemo da igramo sa Švedskom, onda možemo sa svima", rekao je Bošković.

On je istakao da mu je najbitnije da su rukometaši pokazali karakter i da mogu da se nose i sa najjačim svjetskim reprezentacijama.

Stafan Olson, koselektor Švedske je čestitao Crnoj Gori, kojoj je priznao da je bila bolji tim u dva meča.

“Razočaran sam kako smo igrali, posebno u napadu, dok je odbrana bila dobra. Čitav tim nije bio dobar, zbog toga se ne može sve svaliti na Kima Andersona.

Da li Vas je iznenadio Vasko Ševaljević?

“Nismo ga puno gledali ranije, iznenadio nas je u ove dvije utakmice”, dodao je Olson.

Preporučujemo za Vas