Ševaljević: Bliži smo nego ikad

"Od prvog do posljednjeg ćemo “izginuti” na terenu, pa uz malo sreće i pomoć publike, nadam se da ćemo uspjeti”, kaže Ševaljević za „Vijesti“
103 pregleda 2 komentar(a)
Vasko Ševaljević, Foto: Beta/AP
Vasko Ševaljević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2012. 12:34h

Bivši bek Lovćena, u protekle dvije sezone član španske Amaje sport (nekadašnjeg slavnog Portland San Antonija), Vasko Ševaljević je sa sedam golova bio najefikasniji u crnogorskoj selekciji u Stokholmu.

Rođeni Tivćanin biće, zato, jedan od aduta i u večerašnjem revanšu u “Morači”.

“Daću sve od sebe da budem na nivou, da opravdam očekivanja i iskoristim šansu koja mi se ukaže i u revanšu. Motiva neće faliti, ni svega ostalog. Imamo ogromnu šansu, jer smo bliži nego ikad. Od prvog do posljednjeg ćemo “izginuti” na terenu, pa uz malo sreće i pomoć publike, nadam se da ćemo uspjeti”, kaže Ševaljević za „Vijesti“.

Ševaljević je saglasan da će švedska odbrana u revanšu vjerovatno obratiti veću pažnju na njega nakon partije u prvom meču.

“Mada ne vjerujem da sam njima bio totalna nepoznanica, iako možda nijesu očekivali toliko od mene. U posljednje dvije godine imao sam jako dobrih utakmica u San Antoniju, igrao protiv dosta njih iz švedske selekcije u Španiji”, dodaje Ševaljević koji je u Stokholmu odigrao najbolju partiju u seniorskoj reprezentaciji, ali imao i najveću minutažu do sada.

Po njegovom mišljenju, u revanšu treba igrati strpljivo.

“Svaka lopta je bitna i treba iskoristiti svaku njihovu grešku. Nemoguće je igrati bez grešaka, ali broj naših grešaka u napadu moramo da svedemo na minimum, da ne bude nepotrebnih ispucavanja i tehničkih grešaka u pasovima. Biće potrebna nevjerovatna koncentracija, oni su jaki fizički i visoki u centru odbrane, jako dobro sarađuju sa golmanom, jer dugo igraju zajedno.

Odbrana je ta koja treba da dobije utakmicu, naravno uz podršku golmana, koji nam moraju biti na nivou kao što je bilo u Švedskoj. Našom dubokom odbranom pokušaćemo da ih natjeramo da djeluju još više zbunjeno od onoga kako su djelovali u pojedinim trenucima u prvom meču”, zaključio je Ševaljević, koji napušta Španiju, a blizu je potpisivanja ugovora sa novim klubom, čije ime, za sada, drži u tajnosti.

Bonus video: