Samo Lovćen igra SEHA ligu

Sutjeska, Crvena zvezda i Bosna, kao tri posljednjeplasirane ekipe u premijernom izdanju regionalnog takmičenja, izgubile su status člana SEHA lige za narednu sezonu.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2012. 01:31h

Ako ne bude naknadnih promjena, što više i ne bi bila neka novost, u drugoj sezoni SEHA lige Crnu Goru će predstavljati samo jedan klub, šampion Lovćena, odlučeno je u petak u Zagrebu, na sastanku svih osnivača ovog regionalnog takmičenja.

Prošlogodišnji učesnik Sutjeska, zajedno sa Crvenom zvezdom i sarajevskom Bosnom, kao tri posljednjeplasirane ekipe u premijernom izdanju regionalnog takmičenja, izgubili su status člana SEHA lige za narednu sezonu.

U zaključcima sa sastanku ne pominje se mogućnost da neki drugi crnogorski klub zauzme mjesto Nikšićana, pa da i iduće sezone imamo dva predstavnika.

Kako je saopšteno, zajednički je zaključak da SEHA Liga u sezoni 2012/2013 mora da ispunjava sve standarde takmičenja donesene ranije (što nije bio slučaj u prvoj sezoni), posebno u dijelu stalnosti termina odigravanja susreta.

Svi učesnici sastanka podržali su taj stav, a jedino je ostalo otvoreno pitanje učešća dva prvoplasirana kluba iz Srbije, Partizana i Vojvodine. Rok za konačnu odluku je 22. jun, kada bi trebao biti poznat i definitivan spisak učesnika.

Tako će SEHA Ligu u narednoj sezoni najvjerovatnije igrati Kroacija osiguranje i Nekse (Hrvatska), Vardar PRO i Metalurg (Makedonija), Lovćen (Crna Gora), Tatran (Slovačka), Partizan, Vojvodina i Metaloplastika (Srbija) te Izviđač, Borac i Sloga (BiH).

Liga bi, dakle, trebala brojati 12 klubova. Ako, dva vodeća srpska kluba odbiju da se takmiče, moguće je da će liga brojati 10 klubova ili će biti popunjena sa dva kluba sa teritorije Hrvatske, odnosno, Makedonije.

Izvjesno je da ni ove godine neće igrati Slovenci i Mađari, iako sui prije prve sezone pokazivali interesovanje.

Kako je saopšteno, TV prenosi su osigurani, što je takođe jedan od uslova igranja.

Bonus video: