Marković: Švedska je i dalje favorit

"Svi ćemo “izginuti” na terenu, borićemo se, a za šta će nam to biti dovoljno, vidjećemo", kaže za "Vijesti" Igor Marković
50 pregleda 3 komentar(a)
Igor Marković i Zoran Roganović, Foto: Zoran Đurić
Igor Marković i Zoran Roganović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2012. 12:06h

“Sad ili ko zna kad”, fraza je koja se često čula protekle sezone kada je u pitanju bio pohod rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona ili ženske reprezentacije u borbi za plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Isto bi moglo da se kaže i za mušku reprezentaciju, koja ima veliku priliku da se prvi put u istoriji plasira na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Španiji.

Gol minusa iz prvog meča (21:22), nakon odlične partije u odbrani, uliva optimizam da se u subotu veče u “Morači” može napraviti podvig…

"Švedska i dalje ostaje favorit, tu ulogu im prepuštamo i u Podgorici. Ne želim da kažem da su kvalitetniji, ali svakako jesu iskusniji, jer toliko godina igraju na velikim takmičenjima, dok nama sve to fali", za „Vijesti“ upozorava lijevo krilo naše selekcije, Igor Marković.

Crna Gora ima dobar rezultat iz prvog meča, koji je mogao biti još bolji, da Draško Mrvaljević nije požurio da završi posljednji napad, 10 sekundi prije kraja pri rezultatu 21:21, nakon čega je Ekberg iz kontre, dvije sekunde prije kraja, donio minimalnu pobjedu Šveđanima.

"Gledali smo snimak prve utakmice, znamo gdje smo griješili i ovih dana radimo na ispravljanju tih grešaka. Vidjeli smo da možemo da igramo sa njima, to smo i pokazali na utakmici u Stokholmu. Nada postoji, pred nama je 60 minuta koje mnogo znače svima nama. Daćemo sve od sebe, nijedan od igrača se nikada nije štedio u nacionalnom dresu, pa neće ni u subotu. Svi ćemo “izginuti” na terenu, borićemo se, a za šta će nam to biti dovoljno, vidjećemo", dodaje Marković.

Iako nijesu to planirali, Šveđani će u revanšu biti jači za najboljeg igrača, vjerovatno najboljeg desnog beka planete Kima Andersona. Crna Gora je, očigledno, ulila strah „vikinzima“ nakon prvog meča...

"Znamo kakav je igrač Anderson. Ali, i čitava Evropa zna sve o njegovim kvalitetima, pa on uvijek postiže golove i asistira, što je po meni njegov najveći kvalitet. On igra za ekipu, svi proigraju uz njega. Spremamo se taktički za to, probaćemo da ga zaustavimo. Mi smo, takođe, kvalitetna ekipa, i ne možemo da dozvolimo da nas dobije jedan igrač. Igraćemo dublju zonu 3-2-1, u kojoj ćemo probati da zaustavimo i da onemogućimo njegov protok lopte ka ostalim igračima".

Seniori će prvi put igrati u „Morači“, pa se izabranici Zorana Kastratovića nadaju da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, kao što „crveni“ to i zaslužuju.

"Poslije svega što smo pokazali u Stokholmu, nakon pokazanog patriotizma, nadam se da će narod to prepoznati i da će „Morača“ prvi put biti puna na utakmici muškog rukometa. Šveđani su se pojačali sa Andersonom, a možda naš adut bude publika i atmosfera u dvorani", zaključio je Marković.

Bonus video: