Kastratović: Rijetko ko od nas je očekivao ovakav rezultat

"Kako je utakmica odmicala, samopouzdanje igrača je raslo, postali su svjesni da možemo da napravimo iznenađenje. Imali smo napad za pobjedu, ali smo izgubili", kaže Kastratović
14 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Beta/AP
Igor Marković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.06.2012. 22:05h

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Kastratović bio je zadovoljan poslije utakmice sa Švedskom, iako je poraz stigao dvije sekunde prije kraja.

"Imali smo dva velika perioda u kojima smo oscilirali, što su Šveđani iskoristili i pravili razliku. Ali, uspjeli smo da se vratimo, čak i da povedemo. Kako je utakmica odmicala, samopouzdanje igrača je raslo, postali su svjesni da možemo da napravimo iznenađenje. Imali smo napad za pobjedu, ali smo izgubili jedan razlike", kaže Kastratović.

Priznaje da je iznenađen rezultatom.

"Da budem realan, rijetko ko od nas je očekivao ovakav rezultat. Zadovoljan sam igrom u odbrani, u kojoj je prednjačio Rade Mijatović. I dalje moramo da jurimo rezultat i zato pozivam crnogorsku javnost da pruži momcima podršku, da im da dodatni motiv i elan, jer su to zaslužili. Biće nam potrebna velika podrška publike, samo svi zajedno možemo do Španije".

Štafan Olson, koselektor Švedske, bio je ljut na svoje izabranike.

"Znali smo da će biti teško, jer nisu igrali naši najbolji igrači, ali sam očekivao ubjedljiviju pobjedu. I pored svega, vjerujem da možemo da se izborimo sa ovim i odemo u Španiju", rekao je legendarni švedski rukometaš.

Revanš se igra u subotu u Podgorici.

Bonus video: