Vestergard novi trener Olkima

Vestergard je sa Viborgom 2009. i 2010. godine bio osvajač Lige šampiona (2010. je bio bolji upravo od Olkima)
0 komentar(a)
Vestergard, Foto: Www.cs-oltchim.com
Vestergard, Foto: Www.cs-oltchim.com
Ažurirano: 08.06.2012. 15:41h

Dan nakon što su doveli crnogorsku reprezentativku i ponajboljeg desnog beka svijeta Katarinu Bulatović, u rumunskom šampionu su riješili i pitanje trenera za narednu sezonu u kojoj najavljuju pohod na Ligu šampiona – Danac Jasper Vestergard naslijedio je na klupi Radua Voinu, kome po istegu ugovora nije ponuđen nastavak saradnje.

Vestergard je sa Viborgom 2009. i 2010. godine bio osvajač Lige šampiona (2010. je bio bolji upravo od Olkima), zna kako se stiže do krova Evrope, pa se u Olkimu nadaju da će ova promjena na klupi omogućiti rumunskom klubu da se domogne titule koja mu nedostaje.

Uostalom, dosadašnji prelazni rok i govori da “drim tim”, kako već nazivaju Olkim, interesuje samo pehar Lige šampiona.

“Bio sam iznenađen kada me Olkim prvi put kontaktirao. Nakon diskusije i analize plana koji mi je predstavljen, nijesam mogao da odbijem takvo iskušenje. Olkim ima veoma jak tim i moram da čestitam svima koji su bili uključeni u pravljenu ovog tima, od sponzora do Voine. Moja misija neće biti laka, toga sam svjestan, ali se nadam da će uz moju pomoć Olkim ostvariti anbicije znog kojih sam i doveden”, rekao je između ostalog Vestergard.

Osim Katarine Bulatović, Olkim je doveo najbolju rukometašicu svijeta u 2009. godini Francuskinju Alison Pino, sjajnu Portugalku Aleksandrinu Barbosu, te prve golmane reprezentacija Španije i Francuske, Silviju Navaro i Amandin Lejno.

Od prošle godine u Olkimu je i lijevi bek crnogorske reprezentacije Marija Jovanović.

Bonus video: