Prijavila se i Rumunija, ukupno 11 kandidata, za sada bez Crne Gore

To su Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Slovačka i Švedska...
6 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 10:12h

Dan nakon što je objavila informaciju da je Holandija odustala od organizacije Evropskom prvenstva za žene, Evropska rukometna federacija je saopštila spisak zemalja koje su pokazale interesovanje da preuzmu organizaciju šampionata Starog kontinenta koje je na programu od 4. do 16. decembra ove godine.

To su Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Slovačka i Švedska.

Danas je prijavu poslala i Rumunija, pa je broj zainteresovanih zemalja porastao na 11.

Kako se saopšteno, EHF je, takođe, "kroz medijske izvještaje svjestan da i neke druge rukometne federacije razmatraju mogućnost da pošalju prijavu za organizaciju".

"Ovo je jedinstvena situacija za EHF, i dok smo sa jedne strane veoma razočarani što Holandija neće biti domaćin EP, sa druge strane tako veliko interesovanje potencijalnih organizatora potvrđuje važnost ovakvog takmičenja za naše članice. Sada ćemo krenuci u proces selekcije sljedećeg domaćina ili više njih zajedno, i nadamo se da ćemo u naredne dvije nedjelje saopštiti gdje će se održati EP", kazao je generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković u ponedjeljak je za “Vijesti” izjavio da će se Crna Gora kandidovati zajedno sa Srbijom.

"Ništa još nije definitivno odlučeno, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (Božidar Đurković) će u utorak i srijedu vidjeti postoji li ta mogućnost", rekao je Bošković.

Generalni sekretar Božidar Đurković potvrdio je da je Srbija jedan od kandidata, ali nije pominjao Crnu Goru.

"Poslali smo informaciju da smo zainteresovani za organizaciju Evropskog prvenstva i više informacija od EHF-a tek očekujemo. Spremni smo da se, uz odobrenje Vlade Srbije i Ministarstva sporta, uključimo u tu trku", rekao je Đurković agenciji Beta.

Srbija će u decembru 2013. godine organizovati Svjetsko prvenstvo za rukometašice, a Đurković je kazao da ne bi bio problem organizovati oba takmičenja jer su ljudi iz RSS uhodani.

"Razlika između EP i SP je godinu dana, mi smo uhodani, pošto smo organizovali EP za muškarce ove godine i vremenska blizina dva tako velika takmičenja ne bi trebalo da predstavlja problem", dodao je Đurković.

Bonus video: