Adžić: U nekoj drugoj državi bi nas pratilo 20 hiljada ljudi

“Žao mi je što narod nije prepoznao uspjehe koje prave ove djevojke. Da smo u nekoj drugoj državi, došlo bi da ih prati 20 hiljada ljudi” istakao je Dragan Adžić
45 komentar(a)
Dragan Adžić i Vlatko Đonović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Adžić i Vlatko Đonović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2012. 22:48h

Na oproštaju Bojane Popović i Maje Savić od crnogorske publike, na utakmici koja je bila idealna da se na njoj ujedno proslave odlasci na Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo, bilo je svega 1.300 gledalaca.

To je pomalo razočaralo i igračice i stručni štab...

“Žao mi je što narod nije prepoznao uspjehe koje prave ove djevojke. Da smo u nekoj drugoj državi, došlo bi da ih prati 20 hiljada ljudi” istakao je Dragan Adžić.

Selektor je napomenuo da će Crna Gora imati predstavnika na četvrtom vezanom velikom takmičenju.

“To je nešto što govori o kvalitetu rada sa njima, njihovim kvalitetima i kontinuitetu učešča na velikim takmičenjima, što je osnovni preduslov da bi se stvorio neki rezultat i dobar igrač i za Budućnost i za reprezentaciju. Još jednom sam ponosan na njih, i Bogu hvala da su žive i zdrave dočekale kraj sezone, i sada imaju tri nedjelje da odmore i napune baterije da nakon toga počnemo da se spremamo za Olimpijadu”, naglasio je 42-godišnji Beranac.

Govoreći o samoj utakmici sa Poljskom, selektor je dodao:

"Ovo je bila jako rizična utakmica, Poljska je jedna dobra reprezentacija, koja je Rusiju pobijedila osam razlike, ali je odnos svih djevojaka bio na vrhunskom nivou i sa tim odnosom čuvaju svoje zdravlje i donose rezultat".

Proteklih pet mjeseci bili su fenomenalni za crnogorski ženski rukomet. London je kao kruna svega…

"Ostvarili smo san, a na Olimpijadu niko ne ide da bi samo učestvovao. Mi ćemo uraditi sve da pobijedimo u što više utakmica. Nijesmo, naravno, favorit, što bi kod nas voljeli. Ne možemo biti favorit, jer učestvujemo prvi put, a ima reprezentacija koje su osvajale medalje i bile konstantni učesnici OI. Za sve nas će to biti jedno novo iskustvo, tako da ćemo se potruditi da sve to anuliramo i odigramo na nivou kako smo odigrali u sezoni 2011/2012, pošto je Olimpijada nova sezona", zaključio je Adžić.

Bonus video: