Ključ je u Stokholmu

"Dobar rezultat iz Stokholma, doveo bi nas u poziciju da eventualno razmišljamo i o plasmanu na Svjetsko prvenstvo", kaže Kastratović.
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 23:38h

Okupljanje u hotelu “Crna Gora” u 13 časova, ručak pola sata kasnije, popodnevni odmor, a onda i prvi trening u “Morači” od 17 do 18.30 časova. Ovako je izgledao prvi dan priprema izabranika Zorana Kastratovića za dvomeč sa Švedskom, u baražu za Svjetsko prvenstvo, koje se od 11. do 27. januara naredne godine igra u Španiji.

Belgija i Letonija su uspješno prebrođene u kvalifikacijama, sa sve četiri pobjede, ali je Švedska, najtrofejnija skandinavska reprezentacija (po četiri zlata na evropskim i svjetskim prvenstvima) znatno jači rival, i poznat našoj selekciji iz dva ciklusa kvalifikacija za evropska prvenstva (sva četiri poraza). Prvi meč sa Švedskom igra se 10. juna u Stokholmu, revanš je 16. juna u “Morači”.

"Potrudićemo da spremni dočekamo prvi meč, koji je po meni mnogo bitan i u rezultatskom, a i psihološkom smislu. Jer, dobar rezultat iz Stokholma, doveo bi nas u poziciju da eventualno razmišljamo i o plasmanu na Svjetsko prvenstvo", kaže Kastratović.

Na prvom treningu selektor Zoran Kastratović je na raspolaganju imao 16 igrača. To su golmani Marko Rajković, Nebojša Simić, krila Igor Marković, Mirko Majić, Marko Lasica, pivoti Nemanja Grbović, Andrija Pejović, te bekovi Vladimir Osmajić, Vasko Ševaljević, Goran Lasica, Mirko Milašević, Stevan Vujović, Zoran Roganović, Marko Simović, Ivan Perišić i Miloš Božović.

Juče popodne je stigao povratnik u nacionalni dres, Petar Kapisoda i on će već danas trenirati. Kastratović je najavio da sjutra dolazi Fahrudin Melić, 3. juna stižu Rade Mijatović i Marko Pejović, a dan kasnije kapiten Draško Mrvaljević.

Sa šireg spiska izostali su Žarko Marković, novi član njemačkog Gepingena, Žarko Pejović i Novica Rudović. Samo se prvi javio Savezu i ispoštovao formu.

"Iz Metalurga je u Savez stiglo obavještenje da Žarko neće moći da učestvuje u ovoj akciji reprezentacije, zbog hitne hirurške intervencije na jednoj klinici u Skoplju. Žarka Pejovića i Novicu Rudovića još uvijek čekamo da potvrde odsustvo. Nezvanično, Žarko Pejović se ženi, a Novica je, koliko sam informisan, potpisao novi ugovor sa Sportingom iz Lisabona i ovaj period će iskoristiti da preseli stvari iz Španije u Portugal", rekao je Kastratović.

Podsjećanja radi, zbog teške povrede koljena, ovu akciju će preskočiti i pivot Metalurga Mladen Rakčević.

"Marković, Pejović i Rakčević mogu da nedostaju našem sastavu više nego jedan Kim Anderson Švedskoj i sigurno je da smo u velikoj mjeri oslabljeni. U ionako oskudnom fondu kvalitetnih igrača, koji mogu da igraju na vrhunskom nivou, odsustvo i jednog igrača za nas puno znači. Onda možete zamisliti u koliko oslabljenom sastavu idemo na megdan Švedskoj", dodaje selektor.

Kastratović je istakao da će do ponedjeljka raditi na podizanju nivoa fizičke spreme.

"Normalno, uigravaćemo i ekipu po segmentima, pošto do tada nećemo imati kompletan sastav", zaključio je Kastratović.

Galerija

Bonus video: