Crna Gora ubjedljiva protiv Velike Britanije, Poljska odložila promociju

Crnoj Gori je u posljednjem kolu protiv Poljske za prvo mjesto u grupi dovoljan i minimalan poraz od Poljske
4 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 20:35h

Crna Gora je upisala očekivanu i ubjedljivu pobjedu u Londonu, protiv slabašne Velike Britanije sa 37:22, ali zbog poraza Rusije od Poljske 30:22 (15:14) pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo u Holandiji odloženo za posljednje kolo, u kojem izabranice Dragana Adžića, 3. juna u „Morači”, dočekuju Poljsku.

Kolo prije kraja, Crna Gora je prva sa osam bodova, Rusija i Poljska imaju po šest, Velika Britanija je bez bodova.

Osim pobjede i remija, Crnoj Gori za prvo mjesto dovoljan je i minimalan poraz od Poljske.

Poraz od dva do pet golova donosi drugo mjesto, a jedino bi pobjeda od šest i više golova Poljakinjama donijela vizu za EP.

To je epilog u koji je, svakako, teško povjerovati, bez obzira na veliki umor igračica Crne Gore...

"Ja sam i očekivao da će Poljska pobijediti Rusiju, jer je Poljska kvalitetna reprezentacija, a Rusija realno nije mogla do prvog mjesta, sa bilo kojim porazom je bila praktično druga. Tako da nas očekuje teška utakmica sa Poljskom, samim tim što je na kraju ciklusa od pet utakmica u osam dana. Sve je, dakle, izuzetno naporno i teško, ali nijesmo ni naučili drugačije. Ali, vjerujem da ćemo završiti posao i plasirati se na EP", kazao je „Vijestima” Dragan Adžić.

Protiv Velike Britanije Adžić je večeras odmarao Bojanu Popović, Maju Savić i Sonju Barjaktarović, a u igru nije ulazila ni Ana Radović zbog lakše povrede. Na poluvremenu je bilo samo plus dva, u nastavku su stvari došle na svoje...

"Trebalo nam je poluvrijeme da se adaptiramo na uslove u dvorani, pored velikog zamora koji je prisutan kod djevojaka. Jako je bilo teško bilo ući u meč, nakon tri velike pobjede u Lionu, trebalo nam je malo vremena da “probiju led”. Djevojke su, međutim, bile toliko ozbiljne i odgovorne da su do kraja odradile maksimalno posao kako treba. Utakmica je, inače, bila izuzetno rizična, igrana je u nezahvalnim uslovima, pored bazena, u jako toploj dvorani. Bogu hvala, dobro je što smo prošli bez posljedica", zaključio je Adžić.

Velika Britanija - Crna Gora 22:37 (12:14)

London - Dvorana „Kristal Palas“. Gledalaca: 500. Sudije: Crnojević i Radić (obje iz Hrvatske). Isključenja: Velika Britanija 2, Crna Gora 4 minuta. Sedmerci:Velika Britanija 1 (1), Crna Gora 4 (3).

Velika Britanija: Hargrivs (sedam odbrana), Moris 2, Van der Vel 1, Heglund, MekFerti 1, Džaks, Godvin 2, Ferbroter 2, Bil 5, Lutold 2, Džensen, Pels 2, Fudž, Andersen, Majes (tri odbrane), Gerbron 3.

Crna Gora: M. Vukčević (13 odbrana), Miljanić 8, Pavićević 8, Radović, A. Bulatović 4, Barjaktarović, Savić, Milenković (četiri odbrane), Popović, Marković, S. Vukčević, Lazović 2, K. Bulatović 8 (2), Knežević 6, Božović 1.

Bonus video: