Adžić: Budućnost našeg rukometa je svijetla

"Pokazalo se da ova reprezentacija Crne Gore nije jedna, dvije ili tri, već 18 igračica", kaže Adžić
85 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.05.2012. 22:38h

Nakon nesrećnog poraza od Rusije u Rostovu, kada je igrala gotovo ista ekipa kao juče, Dragan Adžić je rekao da nikada nije bio tako ponosan u svojoj trenerskoj karijeri.

Sada poručuje da pobjeda i izdanje protiv Francuske za njega nisu iznenađenje.

"Trebalo je pratiti utakmicu u Rusiji i vjerovati u rad, u odricanje i karakter ovih djevojaka. Pokazalo se da ova reprezentacija Crne Gore nije jedna, dvije ili tri, već 18 igračica", kaže Adžić.

Selektoru „crvenih” nije najvažniji bio rezultat, već igra koja najavljuje da će Crna Gora godinama biti u vrhu.

"Rekao sam ranije da je taj poraz u Rusiji bio velik kao pobjeda, tako bi bilo i da smo izgubili ovaj meč. Suština je da smo pokazali da možemo mnogo, i to protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona. Ovo je ekipa kojoj treba vjerovati, koja i u narednom olimpijskom ciklusu može mnogo, jer ima i karakter i kvalitet. Budućnost crnogorskog rukometa je svijetla, jer su ove djevojke u usponu, potrebno je samo da bude strpljenja i sredstava u Savezu".

Da li ste očekivali da će Milena Knežević odigrati onako kvalitetno u samom finišu?

"Dokazala je karakter kao i sve ostale, ali ona je posebno pokazala da može da preuzme odgovornost u najtežim trenucima. Ponosan sam na sve igračice, učinak svih je bio veliki, počev od Sonje Barjaktarović, do Biljane Pavićević, koja u napadu nije bila na nivou ostalih, ali to je i realno kada se zna gdje je igrala ove sezone. Ali, u odbrani je odradila posao korektno".

Jeste li iznenađeni odličnim odbranama Sonje Barjaktarović na čitavom turniru?

"Kvalitetan rad Vlatka Đonovića sa Sonjom i Marinom Vukčević donosi rezultate. Treba vjerovati u rad, kako njegov, tako i moj. Bez obzira što nisu imale dovoljnu minutažu u Budućnosti, pokazale su da imaju kvalitet", zaključio je Adžić.

Bonus video: