Adžić: Promašaji su očekivani, ali broji se samo pobjeda

"Kvalitetno smo se taktički spremili za njihov napad, što nam je omogućilo da oduzmemo nekoliko lopti u drugom poluvremenu i postignemo lake golove", kaže Adžić
1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.05.2012. 22:24h

Selektor rukometašica Dragan Adžić je bio zadovoljan i pobjedom i igrom na utakmici sa Japanom.

"Odnos djevojaka je bio odličan. Meč je, kao što smo i najavili, bio težak, promašaji su očekivani, ali broji se samo pobjeda. Kvalitetno smo se taktički spremili za njihov napad, što nam je omogućilo da oduzmemo nekoliko lopti u drugom poluvremenu i postignemo lake golove", kaže Adžić.

Selektor „crvenih” je gledao i drugi meč 1. kola, u kojem je domaćin slavio sa 24:19. Imao je i zanimljiv komentar...

"Francuska i Rumunija kao zemlje, a i njihovi savezi, imaju specijalne odnose, tako da ćemo tek u našem meču vidjeti da li je ovo bio maksimum Rumunki, koje su dosta rotirale. Pitanje je i da li ćemo mi moći da ponovimo igru iz meča sa Japanom, jer je sparina u dvorani velika, što dodatno „cijedi” igračice. Čeka nas još jedna teška utakmica, vidjećemo šta će biti", napomenuo je Adžić.

Crna Gora i Rumunija su na Evropskom prvenstvu u Danskoj igrale meč koji je odlučivao putnika u polufinale. Rumunke su slavile sa 23:21, ali su obje ekipe u međuvremenu dosta promijenjene. Katarina Bulatović i Ana Đokić su stekle pravo da obuku crveni dres, Ana Radović je sada zdrava, a nema povrijeđenih Marije Jovanović, Majde Mehmedović i penzionisane Gabrijele Kindl.

Na drugoj strani je čak devet novih igračica u odnosu na taj meč, a najznačajnija promjena je što nema Kristine Neagu, koja je tada u Herningu postigla 11 golova (četiri iz sedmeraca.

"Timovi nisu isti, bilo je dosta promjena i kod nas i kod njih, ali mislim da smo za godinu i po mi više napredovali. Vjerujem da će se to vidjeti na terenu. A što se tiče Neagu, ni tada se nisam bavio njom posebno, jer je ona 1988. godište, a igrači u tim godinama po mom mišljenju još nisu definisani. Ima Rumunija puno drugih iskusnih igračica, vrhunskog kvaliteta", zaključio je Adžić.

Bonus video: