Mrvaljević i Gepingen odbranili pehar u Kupu EHF

Kapiten crnogorske reprezentacije, koji se nakon dužeg vremena u finišu sezone vratio u tim, bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu sa pet golova (tri u prvom meču).
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 01:28h

Draško Mrvaljević i njemački Gepingen odbranili su pehar u Kupu EHF – nakon remija u gostima (26:26) protiv francuskog Dankerka, Gepingen je trofej proslavio pred svojih 5.000 navijača, pobjedom od 34:28 (15:14).

Zahvaljujući ovom trijumfu, Gepingen je direktno plasirao u Kup EHF-a za narednu sezonu.

Meč je odlučen u prvoj polovini drugog poluvremena, kada je Gepingen odigrao bolje u odbrani, golman Rutšman (15 odbrana) je u tim trenucima bio odličan, pa je Dankerk puno promašivao. Kada je Gepingen u 46 minutu poveo 24:18, sve je, praktično, bilo jasno, jer se Francuzi više nijesu mogli vratiti u meč. Domaćin je najveću prednost imao u 56. minutu, kada je bilo 31:24…

Kapiten crnogorske reprezentacije, koji se nakon dužeg vremena u finišu sezone vratio u tim, bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu sa pet golova (tri u prvom meču). Efikasniji od Mrvaljevića u ekipi Gepingena bili su Pavel Horak i Momir Rnić sa po sedam golova.

U poraženom timu istakao se Batist Buto sa 10 golova.

Trijumf Gepingena je 14. trofej njemačkih timova u Kupu EHF.

Bonus video: