Počinje finalni turnir Kupa: Lovćen juri duplu krunu

Otkada je Crna Gora obnovila nezavisnost prošlo je pet sezona, a ni u jednoj niko nije mogao do duple krune.
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2012. 08:58h

Otkada je Crna Gora obnovila nezavisnost prošlo je pet sezona, a ni u jednoj niko nije mogao do duple krune.

Na šestu godišnjicu nezavisnosti, to će se potruditi da urade rukometaši Lovćena - trostruki uzastopni osvajač Kupa Crne Gore pokušaće da sjutra osvoji četvrti uzastopni pehar u tom takmičenju i tako kruniše sezonu iz snova, u kojoj je vratio šampionski pehar na Cetinje i bio šesti u prvoj sezonu Regionalne lige.

Izabranici Pera Miloševića su, dakle, apsolutni favoriti, kako u današnjem polufinalu protiv Sutjeske (18.30 časova), tako i u sjutrašnjem finalu, koje se po tradiciji već godinama igra na Dan nezavisnosti.

"To što smo u ovoj sezoni šest puta savladali Sutjesku, ne znači ništa. To je ekipa koju morate da respektujete. Sva četiri tima imaju veliki motiv da igraju najbolje u ovoj sezoni i osvoje trofej. Ovo nije prvenstvo, u kojem imate dosta šansi za popravak, jer samo jedna dobra ili loša partija rješava sve. Osjetan je umor, ovo nije bila ni malo laka sezona, ali sam siguran da imamo snage da posao završimo do kraja. Onako kako smo i počeli - pobjednički", kaže bek Lovćena Goran Lasica, koji je ponikao u Sutjesci.

Đođić: Nismo bez šansi

Nikšićani imaju male šanse da izbore finale, ali pulenima Božidara Mušikića ne fali optimizma i poručuju da će učiniti sve da pokvare slavlje Cetinjanima.

"Težeg protivnika nismo mogli da dobijemo. Smatram da je ovo finale prije finala. Lovćen je ove sezone bez konkurencije u domaćim okvirima, ali je naša obaveza da pokušamo da napravimo iznenađenje. Definitivno nismo bez šansi. Kup je specifično takmičenje, u kojem ne pobjeđuje uvijek bolji tim. Nadam se da će nas pogledati sreća, a čvrsta odbrana i kontre su recept za uspjeh. Sportski se nadati da možemo da eliminišemo domaćina turnira da mu na najbolji mogući način uzvratimo „udarac“ za pobjede u SEHA ligi i prvenstvu.Vjerujem da će ispunjena dvorana pozitivno uticati na nas", istakao je Radivoje Đođić, srednji bek Sutjeske.

Kraljevski: Ne predajemo se

U prvom polufinalu sastaju se sada već bivši šampion Mojkovac i Budvanska rivijera. Tim sa sjevera Crne Gore tri puta je savladao Budvane, a jedan meč završen je bez pobjednika.

"Budvani su nam neugodan rival, ali smo maksimalno spremni na sve, kako se naša pobjeda ne bi dovela u pitanje. Fokusiran sam samo na prvu utakmicu, jer ne želim da prejudiciram stvari", kaže Nenad Kraljevski.

Trener jedinog tima koji je ove sezone imao rješenje za Lovćen (pobjeda, remi i dva poraza), smatra da Mojkovac ima kvalitet da osvoji Kup.

"Nadam se da će se tradicija nastaviti i da tim koji osvoji prvenstvo neće uzeti i Kup. Mislim da imamo rješenje za Lovćen i ako uđemo u finale, sigurno nećemo tako lako predati trofej rivalu", zaključio je Kraljevski.

Božović: Mojkovac nam leži

Budvani su u seriji od sedam poraza, ali ne žele da se predaju...

"Mojkovac je favorit, ali nam ta ekipa „leži”, iako protiv nje imamo negativan skor. Pružićemo trenutni maksimum, jer je sportski očekivati najbolji mogući rezultat. Imamo problema sa povredama, ali se ne jadamo. Ko bude više želio pobjedu, doći će do nje", naglasio je Brano Božović, šef stručnog štaba Budvana.

Raspored

Danas

Mojkovac - Budvanska rivijera (16)

Lovćen - Sutjeska (18.30)

Sjutra

Finale (20.15)

Bonus video: