Adžić: Francuska i Rumunija u prednosti

"Francuska i Rumunija su, zbog situacije u kojoj se nalazimo, u prednosti, ali nadam se da ćemo to prevazići”, zaključio je Adžić.
11 komentar(a)
Ženska reprezentacija, Foto: Vesko Belojević
Ženska reprezentacija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.05.2012. 17:57h

Nepuna četiri dana nakon osvajanja Lige šampiona, 11 rukometašica šampionske ekipe Budućnosti ušlo je u „Moraču”. Sa dva cilja - da što prije zaborave na najveći uspjeh u istoriji crnogorskog rukometa, kako bi se posvetile narednom velikom cilju, Olimpijskim igrama u Londonu.

Vremena za slavlje više nema, i ne smije da bude, jer već za sedam dana počinje kvalifikacioni turnir u Lionu. Prvi rival je Japan, a za dva mjesta koja vode u London „crvene” će se u narednu subotu i nedjelju boriti sa Rumunijom i Francuskom.

Selektor Dragan Adžić za ovu akciju, a vjerovatno i kvalifikacione mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Velike Britanije (30. maj) i Poljske (3. jun), ne može da računa na povrijeđene Mariju Jovanović (rame) i Majdu Mehmedović (dušnik).

Na prvom treningu pojavilo se 11 djevojaka koja su igrale revanš finala Lige šampiona - Sonja Barjaktarović, Marina Vukčević, Maja Savić, Radmila Milijanić, Ana Đokić, Suzana Lazović, Bojana Popović, Ana Radović, Milena Knežević, Anđela Bulatović i Katarina Bulatović, kao i još dvije igračice Budućnosti Jelena Marković i Ivana Božović.

Prvi trening su odradile i golmanka španskog Ićaka Mirjana Milenković i lijevo krilo makedonskog Žito Prilepa, Biljana Pavićević.

Stigla je i kružna napadačica Erda Sara Vukčević, ali nije trenirala zbog lakše povrede skočnog zgloba, dok se u subotu očekuje dolazak još tri „Mađarice” - Jovanke Radičević, koja je preksinoć osvojila titulu nakon pobjede u revanšu finala nad FTC-om (28:27), te Jasne Tošković i Sandre Nikčević.

“Da smo u nedjelju veče mogli da otputujemo na nekoliko dana, onda bismo odmorili. Ali, trebalo je obići sve, otići na prijeme i zahvaliti se svima koji su zaslužni za ovo. To je, ipak, lijepi zamor. Ekipa se nije odmorila, ali vjerujem da ćemo moći normalno da radimo i da se fokusiramo za kvalifikacioni turnir”, kaže Adžić.

Japan je, razumljivo, najveća nepoznanica.

“Očekujem da stigne materijal Japana, a imamo snimke Rumunije i Francuske sa posljednjih kvalifikacionih utakmica protiv Srbije i Makedonije. Ne možemo da očekujemo visoku formu nakon ovolikog pražnjenja, ali možemo da se nadamo da ćemo motivom sve nadoknaditi. Francuska i Rumunija su, zbog situacije u kojoj se nalazimo, u prednosti, ali nadam se da ćemo to prevazići”, zaključio je Adžić.

Na najvećem iskušenju u Lionu biće Sonja Barjaktarović i Marina Vukčević, koje nisu imale priliku da brane u Budućnosti, jer je Klara Voltering bila neprikosnovena. Ali, taj tandem odavno nije u prvom planu u klubu, a u reprezentaciji uvijek odlično odradi sve.

Tako je bilo na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, potom i na šampionatu svijeta u Brazilu, kao i u dvomeču sa Rusijom, kada je Vukčevićeva sakupila 35 odbrana.

“Teško se poslije slavlja vratiti na prave staze. Znamo kako nas težak posao očekuje, koliko su dobre ekipe koje nas čekaju u Francuskoj, ali znamo i koliko nam ovo znači i da je san svakog sportiste da ode na Olimpijske igre. Svaki se uspjeh zaboravlja, tako i mi moramo da ostavimo Ligu šampiona iza nas i nastavimo ka cilju”, kaže Barjaktarović.

Golmani, uvjerava 25-godišnja Beranka, ni ovog puta neće biti problem.

“Imale smo malu minutažu, ali ne smijemo da se vadimo na to. Daćemo sve od sebe, nadam se da ćemo nastaviti sa izdanjima koja smo prikazali do sada u dresu Crne Gore. Koliko god da se kaže da su reprezentacija i klub praktično ista ekipa, to je drugačije, jer igranje za državu daje veći motiv”, zaključila je Barjaktarović.

Stigla lopta za London

Rukometašice Crne Gore pred jučerašnji trening raspakovale su lopte kojima će se igrati i kvalifikacioni turnir i Olimpijske igre u Londonu. Lopte danskog proizvođača

„Selekt” kao da su birale Francuskinje, jer su sastavljene od plave, crvene i bijele boje.

Mada, i Dragana Cvijić, koja je juče trenirala sa saigračicama iz Budućnosti, u prolazu je prokomentarisala da su to lopte reprezentacije Srbije...

Bonus video: