Vujović navodno prijetio Červaru: Platiću 10 hiljada eura da ti otkinu nos!

Incident se dogodio u dvorani “Boris Trajkovski” u Skoplju, nakon Vardarovog treninga i prije treninga Metalurga.
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 13:33h

Finalni turnir Kupa Makedonije za rukometaše imao je neprijatnu uvertiru u Skoplju, između najljućih rivala i kandidata za trofej - Metalurga i Vardara.

Kako javljaju makedonski mediji, naime, proslavljeni crnogorski stručnjak, svjetska igračka legenda, Veselin Vujović, trener Vardara, navodno je juče fizički nasrnuo na pomoćnog trenera Metalurga Aleksandra Petrovskog, a potom i prijetio šefu stručnog štaba Linu Červaru, bivšem trofejnom selektoru Hrvatske.

Incident se dogodio u dvorani “Boris Trajkovski” u Skoplju, nakon Vardarovog treninga i prije treninga Metalurga.

"Čekali smo da započnemo s treningom kad me Vujović napao bez ikakvog razloga, pokušao je fizički da obračuna sa mnom. Takođe je kazao Linu Červaru da će platiti 10 hiljada eura da ga neko strpa u gepek i otkine mu nos", rekao je Petrovski za Kanal5.

"Pitam se koliko će još dugo takvo Vujovićevo ponašanje biti tolerisano, jer je već 30 godina isto, a on samo skuplja crvene kartone. Nadam se da će Makedonski rukometni savez preduzeti nešto", dodao je Petrovski.

Generalni sekretar Metalurga Zoran Cvetanovski je za makedonski portal Ekipa.mk dodao da je Vujović i ošamario pomoćnog trenera Metalurga.

Cvetalovski je, međutim, izjavio da je Vujović prijetio Petrovskom da će poslati ljude da ga strpaju u gepek, a ne Červaru kako je izjavio Petrovski...

Iz Metalurga je potvrđeno da su incident prijavili policiji i zatražili zaštitu od Rukometnog saveza Makedonije.

“Dužni smo ovo da iznesemo u javnost, s obzirom na to da nam predstoji završnica Kupa Makedonije”, kazao je Cvetanovski.

Iz Metalurga pretpostavljaju da je Vujović inscenirao situaciju kako bi zaplašio igrače i stručni štab Metalurga, dva dana pred završnicu Kupa.

"Vujović, međutim, nije kalibar koji može u nas usaditi strah i mi ćemo pronaći načina da zaštitimo i trenere i igrače od njega", navodi se na sajtu Metalurga.

Vujović: Samo verbalni duel, ovo je zapravo pritisak na nas

Veselin Vujović je, međutim, negirao da je fizički nasrnuo na pomoćnog trenera Metalurga, i dodao da je istina jedino da je bilo verbalnog duela.

“Sve ovo je smiješno, čak i tragično. Istina je da sam imao verbalni duel sa Petrovskim, jer sam ga odgurnuo jer nijesam htio da razgovaram sa njim. Međutim, definitivno nema dileme da ga nijesam udario”, kazao je Vujović za portal Ekipa.mk.

Suština incidenta je, možda, u činjenici da je prije dva dana objavljeno da će Tihomir Doder, jedan od najboljih igrača Varada u ovoj sezonu, u sljedećoj nositi dres Metalurga!

“Istina je da je to čovjek (Petrovski) koji je ubijedio našeg kapitena Dodera da nekoliko dana prije završnice Kupa potpiše ugovor sa Metalurgom. Kad sam to saznao i kazao mu, on me ubjeđivao da me suviše dobro poznaje da bi mi napravio takvu stvar. Bilo mi je jasno da laže, pa kada smo se sreli prekipjelo mi je zbog njegovog takvog odnosa. Kao što rekoh, imali smo verbalnu raspravu, on je nešto htio da mi objasni, a ja sam ga odgurnuo jer nijesam mogao da ga slušam. Sve ostalo su smiješne optužbe”, dodao je Vuja.

Trener Vardara tvrdi da je objavljivanjem transfera Dodera namjera Metalurga bila da destabilizuje gradskog rivala uoči završnice Kupa.

“Zaista nemam riječi. Kupili su Dodera nekoliko dana prije finalnog turnira Kupa. Nekoliko dana prije prvog meča u Super ligi u “Autokomandi”, imigraciona policija je došla u naš klub, da izvrši kontrolu svih naših stranih igrača. Jasno je da se sve ove stvari događaju da bi se izvršio pritisak na nas, kako ne bismo trenirali na pravi način, i kako bi nas spriječili da ih dobijemo kao u finalu SEHA lige”, zaključio je Veselin Vujović.

Bonus video: