Olimpijske igre su naredni san

"Poslije utakmice su krenule suze, publika i atmosfera su me uzbudili, možda sam bila svjesnija uspjeha nego sada. Danas je već sve drugačije", kaže ljevoruka Nikšićanka.
59 pregleda 1 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Radmila Miljanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2012. 08:28h

Prvi gol je dala u 11. minutu, kada je sjajno prekinula pas Eduarde Amorim ka Aniti Gorbic i iz kontre zatresla mrežu Katalin Palinger.

Do kraja najvažnije utakmice u svojoj karijeri, postigla je još šest golova i pokazala da su uprava i stručni štab bili u pravu kada su nakon odlaska Jovanke Radičević u Đer odlučili da ona bude prvo desno krilo.

Šta više, u direktnom obračunu je nadmašila svoju dugogodišnju konkurentkinju i pokazala da bi i u reprezentaciji mogla da postane neprikosnoveni prvi izbor Dragana Adžića.

U pitanju je, naravno, Radmila Miljanić, djevojka koja je fenomenalnom igrom u nedjelju veče oduševila navijače i omogućila Budućnosti da se popne na krov Evrope.

Emocije je, ipak, nisu ponijele, stoji čvrsto na zemlji.

"Sada se osjećam sasvim normalno, kao da se sve sleglo. Poslije utakmice su krenule suze, publika i atmosfera su me uzbudili, možda sam bila svjesnija uspjeha nego sada. Danas je već sve drugačije", kaže ljevoruka Nikšićanka.

Izgleda da ne želi da živi u oblacima, misli su joj već odlutale na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre...

"Najbitnije je da u ovih nekoliko dana svi slegnemo emocije i okrenemo se Lionu. Olimpijske igre su san svakog sportiste, a iako kažu da smo poslije ovog uspjeha ispražnjene, da ne možemo da nađemo motiv, mislim da je nemoguće da nemamo želju kad je riječ o OI. Sigurna sam da ćemo nastaviti dobro da radimo i da ćemo se kvalifikovati za London".

U sportu je najteže ostati na vrhu. Rukometašice Budućnosti će u dresovima reprezentacije Crne Gore biti na velikom iskušenju već narednog vikenda, jer u konkurenciji Francuske, Rumunije i Japana mora da osvoji jedno od prva dva mjesta kako bi otišla na najveću svjetsku smotru sportista".

"Navikle smo na pritisak, dobro ga podnosimo. Nije bilo većeg pritiska nego u revanšu finala Lige šampiona, ali smo se izborile sa tim. Bile smo izolovane od medija i naroda, jer smo bile u karantinu, ali smo same osjećale opterećenje, jer staneš i kažeš sebi: „Ej, sjutra je biti ili ne biti“. Srećom, taj pritisak sam lično ja pretvorila u adrenalin, nije bilo treme i grča. Rekla sam sebi da ću da pružim maksimum, pa šta bude".

Da li si mogla da pretpostaviš da ćeš postići sedam golova?

"Nisam ni razmišljala o tome".

Pogađala si i neke teške šuteve. Otkud toliko samopouzdanje?

"Ne znam, jednostavno mi je došlo. Kad premotam film, čini mi se da u tim trenucima nisam ni bila svjesna. Išla sam na gol, znala sam da moram da iskoristim svaku šansu. Rizikovala sam, isplatilo se".

Dugo godina si bila drugo krilo, čekala si šansu... Jesi li se nadala ovako dobrim igrama?

"Vjerovala sam u sebe. Imam dobru sezonu, jako sam srećna zbog toga. Moram da nastavim dobro da radim, da opravdam očekivanja i da potvrdim izdanja iz ove godine".

Bojana Popović i Maja Savić se povlače, dolazi Klodin Mendi, a moguće su još brojne promjene u timu. Miljanićeva zbog toga ne može da pretpostavi koliko će Budućnost biti konkurentna naredne sezone...

"Rano je još da se priča o tome. Mnogo stvari još mora da se „skocka“, tek tada ćemo znati koliko možemo", zaključila je 24-godišnja Miljanić, koja je 14. golgeterka Lige šampiona sa 52 pogotka, a treća u Budućnosti iza Popović (106) i Katarine Bulatović (97).

Ne obećavam medalje

Ako Crna Gora bude igrala kako može i zna, ni medalja na Olimpijskim igrama ne bi bila nedostižna. Sjajna Nikšićanka, međutim, ne želi još ni da razmišlja o Londonu, jer viza nije obezbijeđena, a kamoli da obećava odličja.

"Prvo da se kvalifikujemo, pa ćemo o tome kasnije pričati. Imamo kvalitetnu ekipu, vjerujem u nju, ali ne želim da pričam unaprijed. Prije Brazila se govorilo da idemo na medalju, a zna se šta se desilo. Moramo da idemo polako, postepeno, od utakmice do utakmice, a onda neće biti problema", kaže Miljanić.

Bonus video: