Bošković: Sanjao sam ovo i London

Ovo nije samo zasluga današnje Budućnosti, već pokojnog Duja Đurišića, Bilja Đuričkovića, Rada Đurđića, Buda Stanišića, Miška Ivanovića, Brana Gvozdenovića, Blagote Mitrića...
90 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Savo Prelević
Bojana Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2012. 01:58h

Prije pet godina, kada je doveo Tonea Tiselja za trenera, predsjednik Budućnosti Predrag Bošković je rekao da ima plan kako da osvoji Ligu šampiona za četiri ili pet godina. Plan je ispunjen.

"Svi smo vjerovali u uspjeh, nadali se trofeju i na kraju ga zasluženo osvojili. Slavićemo dva dana, a onda se pripremamo za kvalifikacije za Olimpijske igre".

"Stalo mi je bilo da osvojimo Ligu šampiona, a još više da odemo na Olimpijske igre, čime bih zaokružio svoj rad u Budućnosti i Savezu", rekao je Bošković, koji je i predsjednik RSCG, koji se osvrnuo na sve prethodne uspjehe kluba.

"Ovim je ispunjen san svih generacija ŽRK Budućnost, koja je postojala prije ove generacije, a ubijeđen sam da će postojati i poslije nje".

"Ovo je jedan od rijetkih klubova koji ovoliko traju na rukometnoj mapi Evrope, a to nije samo zasluga današnje Budućnosti, već pokojnog Duja Đurišića, Bilja Đuričkovića, Rada Đurđića, Buda Stanišića, Miška Ivanovića, Brana Gvozdenovića, Blagote Mitrića..."

"Svi su oni dali doprinos da Budućnost bude tu gdje jeste sada. Naravno, ne zanemarujem ni trenere i igračice koje su prošle kroz Budućnost, ali je ovoj generaciji pripala čast da podigne pehar".

Šta dalje?

"Postojala je Budućnost prije mene, postojaće i poslije mene i Bojane. Stvar je u tome da se Budućnost osvježi za narednu sezonu, vidjećemo kako će se kockice složiti kad se ekipa napravi u avgustu. Tada ćemo i znati kakvi su ciljevi naredne sezone".

Ostajete li Vi u Budućnosti?

"O tome ćemo naknadno".

Ranije ste rekli ste da ste se dogovorili sa tri igračice. Možete li nam reći koje su?

"I o tome ćemo naknadno".

Bonus video: