Adžić: Možemo da nadoknadimo minus dva

"Ima prostora da odigramo bolje i da budemo kompaktniji i da u nedjelju nadoknadimo ovaj minus“, rekao je trener Budućnosti
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Saša Jončić
Dragan Adžić, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 05.05.2012. 22:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vesprem - Trener Budućnosti Dragan Adžić je nakon meča sa Đerom kazao da je „teško biti zadovoljan poslije poraza“.

„Ali, osjetili smo ekipu Đera i vjerujem da možemo u svakom pogledu još bolje da se spremimo za drugi meč i da nadoknadimo ova dva gola razlike“, kaže Adžić.

Da li Vas je nešto u igri Đera taktički iznenadilo?

„Nije bilo nikakvih iznenađenja ni sa naše ni sa njihove strane. Nismo se dobro adaptirali na kriterijum suđenja, možda je to razlog za ova dva gola razlike. Ima prostora da odigramo bolje i da budemo kompaktniji i da u nedjelju nadoknadimo ovaj minus“.

Bojana Popović je bila maestralna, Đer nije imao rješenja za nju.

„Bojana ne bi osvojila toliko puta Ligu šampiona da nije vrhunska kada je najvažnije. Sada se pokazuju pravi igrači, Bojana je pokazala da je apsolutno najbolja rukometašica trenutno“.

Katarina Bulatović, sa druge strane, nije bila na očekivanom nivou. Da li je malo potonula nakon brojnih promašenih šuteva?

„Vjerujem da se baš izvukla na kraju i da će sa novom energijom odigrati drugi meč, jer je ona vrhunska igračica. Biće bolja“.

Promašili ste pet sedmeraca, da li ste mogli da dobijete da ste ih iskoristili?

„To je sastavni dio igre. Promašeni su i ne može se vraćati, ali sam siguran da ćemo imati mnogo bolju koncentraciju i realizaciju u drugom meču“.

Lijevo krilo Budućnosti Maja Savić kazaja je da je očekivala pobjedu protiv Đera, ali da je zadovoljna i porazom od dva gola.

“Ovo je samo prvo poluvrijeme. Đer ne može bolje od ovoga što je večeras pokazao, dok mi možemo puno bolje pred svojim navijačima. Ponovo smo odigrali slabo na početku, ali smo u nastavku uspjeli da popravimo”, rekla je Savić nakon meča.

Pivot Budućnosti Ana Đokić je izjavila da su ona i njene saigračice znale da će meč biti težak.

„Imale smo puno uspona i padova, mnogo više nego što smo očekivale. Znamo da možemo mnogo bolje, pogotovo u odbrani, što ćemo i pokazati. Čeka nas težak meč, ali smatram da možemo da nadoknadimo ovaj minus pred našim navijačima“, istakla je bivša igračica Đera.

Karl-Erik Bon: Nismo igrali dobro

Karl-Erik Bon, trener Đera, rekao je „da su se sastala dva najbolja tima na planeti, i da se to vidjelo i na utakmici“.

„Razočaran sam, jer smo u finišu imali pet golova razlike, a na kraju je bilo svega dva. Nismo igrali dobro, samo je Lunde-Haraldsen bila na pravom nivou, a mnoge druge stvari mogu da budu bolje. Pokušaćemo da nađemo način da odigramo kako znamo u revanšu“, rekao je trener mađarskog tima.

Srednji bek Đera Anita Gorbic je bila srećna zbog pobjede, „jer je meč bio očekivano težak“.

„Žao mi je što nismo slavili sa pet golova razlike, jer bi Budućnosti bilo jako teško da juri plus šest. U Podgorici nas čeka najvažnija i najteža utakmica sezone, spremamo se čitave godine za to. Znamo kakva nas atmosfera čeka u „Morači“, ali smo iskusne i dovoljno kvalitetne da to izdržimo. Dokazaćemo da možemo da pobijedimo i u Podgorici“, dodala je Gorbic.

Bonus video: