Radičević: Emocije ću ostaviti po strani

"Koliko Budućnost želi trofej, toliko ga želim i ja”, kaže Jovanka Radičević za „Vijesti“.
79 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Www.gyorietokc.hu
Jovanka Radičević, Foto: Www.gyorietokc.hu
Ažurirano: 05.05.2012. 08:15h

Svega 500 metara od hotela „Betekints“, gdje su smješteni rukometašice, stručni štab Budućnosti i novinari, boravi i ekspedicija Đera.

Dovoljno je bilo proći stazom ispod mosta i ispred hotela „Gizela“ vidjeti jedno veoma poznato lice - Jovanku Radičević.

Djevojka koja je ponikla u Budućnosti, prošlog ljeta je otišla u Đer i poručila da bi voljela da se ta dva kluba sastanu u finalu. Želja joj se ispunila, ali sada mora da zaboravi ko je na drugoj strani terena.

“Biće mi neobično, ali ću emocije ostaviti po strani, jer sam profesionalka. Koliko Budućnost želi trofej, toliko ga želim i ja. Prvi cilj mi se ostvario, igraću finale, ali se nadam da ću uspjeti da ispunim još jedan san, a to je osvajanje trofeja”, kaže Radičević za „Vijesti“.

Desno krilo crnogorske reprezentacije ponavlja već toliko puta ispričanu priču - da favorita nema.

“Šanse su 50:50, nijanse će odlučiti. Svjesne smo da se sada igra samo prvo poluvrijeme, da je drugo u Podgorici, a znamo i ko nas očekuje sa druge strane. Budućnost predvodi Bojana Popović, znamo da imaju odličnog šutera Kaću Bulatović, sjajnu Klaru Voltering na golu, koja ih je i dovela tu gdje jesu. Mislim da će navijači napokon moći da gledaju pravi rukomet, jer su u finale došle dvije ekipe koje čitave sezone igraju najbolje.

Smatraš li da je ove sezone odbrana najveći adut Budućnosti?

“U Budućnosti je kao i u reprezentaciji, jer je treneru Draganu Adžiću uvijek najbitnije bilo da igra samo odbranu. Mislim da su u tom segmentu perfektne, ali i mi imamo igračice koje su fajterke i koje će igrati odbranu na nivou Budućnosti. I mi i one ćemo igrati agresivno”, kaže 26-godišnje krilo.

Loke: Budućnost stalno spušta tempo

Uz Jokinu pomoć, koja se spremala na šetnju gradom sa saigračicama Andreom Lekić i Anom Gros, te desnim bekom Vesprema Markom Vujinom, nije bilo teško iz sobe „dovući“ Hajdi Loke.

Zvanično najbolja rukometašica svijeta je odmah rekla „Zdravo“ (na crnogorskom), valjda kako bi opravdala to što su je reprezentativke Crne Gore i Srbije „prekrstile“ u Loković.

Nakon osmjeha, onako skandinavski ozbiljno je ispričala šta očekuje u finalu.

“Biće teško, ali mi smo odlično pripremljene, u pravoj smo formi. Svi u klubu se radujemo ovom meču. Najvažnije će biti da igramo dobro u odbrani i da što više trčimo i koristimo prednosti naše brze igre”.

Da li to smatraš da ste brže od igračica Budućnosti?

“Gledale smo njihove utakmice, one stalno spuštaju tempo, kako bi usporile i protivnice. Zbog toga moramo da držimo tempo na jako visokom nivou. Ponekad i Budućnost igra brzo, ali to nije tako često.

Koliko tvoje i iskustvo Katrin Lunde-Haraldsen iz norveške reprezentacije može da bude plus za Đer?

“Igrale smo mnogo finala i osvojile titule, ali imamo i dosta igračica kojima je ovo debi u mečevima za pehar. Nadam se, ipak, da ćemo Katrin i ja u odlučujućim trenucima donijeti nešto što bude potrebno timu”, zaključila je Loke, koja od velikih titula trenutno nema samo olimpijsko zlato, i to zato što se porodila pred OI u Pekingu.

Bonus video: