Budućnost treći put uzastopno do pehara

Meč pred oko 800 gledalaca u barskoj dvorani "Topolica" bio je neočekivano uzbudljiv, jer su uporne "amazonke" bile u igri sve do samog kraja
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Anto Baković
Rukometašice Budućnosti, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 22.04.2012. 17:05h

Očekivala se rutinska pobjeda, možda čak i egzibicije u finišu... Do treće uzastopne krune u Regionalnoj ligi, međutim, rukometašice Budućnosti stigle su nakon veoma uzbudljivog meča, u kojem su tek u finišu slomile otpor Zaječara i slavile sa 31:29.

Ko zna, možda je baš ovakva utakmica, sa pravom rezultatskom tenzijom, i bila potrebna timu Dragana Adžića pred finale Lige šampiona.

Uzgred, duel sa „amazonkama” bio je prava opomena za okršaje sa Đerom, jer su „plave” vidjele da ne smiju da dozvole nikakvo opuštanje.

Naime, kružna napadačica Zaječara Slađana Pop-Lazić je postigla čak 11 golova i izborila tri sedmerca i dva isključenja. A poziciju pivota u Đeru pokriva zvanično najbolja rukometašica svijeta, Hajdi Loke...

„Očekivao sam da Zaječar bude na maksimalnom nivou i bio je, za razliku od nas. To nam je i trebalo, jer je način igre Zaječara sličan Đerovom. Ovo će nam koristiti. Bilo je dosta grešaka, pivot je postigao 11 golova, a dobro je da se to desilo sada, jer imamo vremena da se pozabavimo time i ponovimo neke stvari”, rekao je Adžić, koji nije mogao da računa na Anđelu Bulatović i Dijanu Jovetić.

Šampion Srbije je pred oko 800 gledalaca u barskoj „Topolici” poveo u 2. minutu, kada je Jelena Erić zatresla mrežu Klare Voltering, koja je do tada već imala dvije odbrane.

Sa tri gola Katarine Bulatović i po jednim Bojane Popović i Milene Knežević, Budućnost je brzo došla do plus tri (5:2), ali nije uspjela da zavlada terenom.

Šta više, Zaječar je bio ravnopravan, a u 43. minutu je novim golom Erićeve stigao do drugog vođstva na utakmici.

Od tog trenutka igralo se gol za gol, da bi u finišu stvari u svoje ruke uzele Popović i Ana Radović.

Jedna od najboljih rukometašica svijeta je sa četiri vezana gola pomogla svom timu da stigne do plus dva (27:25).

Onda je na scenu stupio lucidni srednji bek - nakon što je Voltering u 56. minutu fenomenalno odbranila zicer Marte Mange za izjednačenje, Radovićeva je prvo „promiješala” odbranu rivala i pogodila za 28:26, potom sjajnim lobom sa lijevog krila povisila na 29:26, da bi otklonila sve dileme minut i 17 sekundi prije kraja, kada je u napadu sa igračicom manje bila precizna za 30:27.

„Utakmica je bila odlična. Uspjeli smo da pariramo Budućnosti, rezultat je do kraja bio neizvjestan, ali je rival, ipak, nivo iznad nas, što nas je vuklo da možda i prevaziđemo trenutne mogućnosti. Čestitam Podgoričankama titulu i želim im sreću u finalu Lige šampiona. I mi ćemo naredne sezone igrati u tom takmičenju i želimo da napravimo ekipu koja neće biti samo epizodista”, naglasio je trener Zaječara Dragan Markov.

Budućnost je finiš igrala bez Milene Knežević, koja je, prema prvim procjenama, lakše istegla ligamente ramena. Detaljniji pregledi zakazani su za ponedjeljak...

Medalje i pobjednički pehar rukometašicama “plavima” je uručio predsjednik Opštine Bar, Žarko Pavićević.

Nagrade za Popović, Voltering i Adžića

Budućnost je u Regionalnoj ligi upisala svih 14 pobjeda, zbog čega su članovi podgoričkog kluba dobili tri najvažnije nagrade.

Za najbolju igračicu u sezoni 2011/2012. proglašena je Bojana Popović, dok je Klara Voltering prvi golman WRHL. Dragan Adžić je, naravno, najbolji trener...

Jedino priznanje koje nije stiglo u podgorički klub je za najuspješniju golgeterku Regionalne lige, koje je pripalo desnom beku Jagodine Marini Dmitrović.

Dijeljene karte za revanš finala Lige šampiona

Pred „Topolicom” je sat prije utakmice formiran dugačak red. S obzirom na to da se ulaz nije naplaćivao, bilo je jasno da se navijači bore za neku drugu premiju. I ugrabili su je - u Baru su dijeljene karte za revanš finala Lige šampiona sa Đerom!

Tačan broj ulaznica koji je „planuo” nije bilo moguće saznati, mada su se pominjale cifre od 500 do 600. Uprava Budućnosti, inače, tek smišlja način kako da razdijeli ostatak karata.

Budućnost - Zaječar 31:29 (16:15)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 800. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Budućnost 6 (4), Zaječar 4 (3). Isključenja: Budućnost 8, Zaječar 10 minuta.

Budućnost: Voltering (19 odbrana), Barjaktarović, Vukčević, Miljanić 2, Đokić 1, Marković, Radović 4, A. Bulatović, Savić 2, Popović 7 (3), K. Bulatović 10 (1), Cvijić 2, Mehmedović 1, Gjorgijevska, Knežević 2, Lazović.

Zaječar: Pislaru (10 odbrana i sedmerac), Dragoljubović, Matić, Pavić, Peraica 2, Bartošić, Erić 6 (1), Stoiljković 3, Vučković, Nikolić, Georgijev, Nišavić 4, Pop-Lazić 11, Milanović, Mange 3 (2).

Bonus video: