Kopenhagen bolji od Barselone, blistao Hvit

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mikel Hansen sa osam pogodaka. U poraženom Laslo Nađ je dao šest golova i to sve u drugom poluvremenu
0 komentar(a)
Kasper Hvit, Foto: Sporten.dk
Kasper Hvit, Foto: Sporten.dk
Ažurirano: 20.04.2012. 21:46h

Za rukometni spektakl u EHF Ligi šampiona prodato je 21.293 ulaznica i svi prisutni mogli su da uživaju u duelu domaćeg AB Kopenhagena i branioca titule Barselone, prenosi Sportal.

Meč četvrtfinala Lige šampiona igran je na fudbalskom stadionu u Kopenhagenu, a pomenuta posjeta je rekordna kada je u pitanju rukometna utakmica.

Na kraju Danci su pobijedili sa 29:23 (16:11), a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mikel Hansen sa osam pogodaka.

U poraženom Laslo Nađ je dao šest golova i to sve u drugom poluvremenu.

Treba takođe istaći učinak golmana Kopenhagena Kaspera Hvit (19 odbrana). Čuvar mreže danskog tima je odbranio i četiri sedmerca.

Kopenhagen je poveo, ali su gosti iz Španije postepeno stizali prednost i održavali priključak.

Ipak, u poslednjih šest-sedam minuta Barselona je "pala" i dozvolila domaćinu da napravi prednost od pet golova. Na odmor se otišlo sa rezultatom 16:11.

U nastavku meča Danci su bili bolji i održavali prednost.

U 48. minutu prvi put su došli do prednosti od sedam golova (24:17) i imali je do same završnice.

U posljednjem minutu Kopenhagen je imao tri igrača manje, Barselona je imala priliku da smanji razliku, ali je na kraju ipak bilo šest golova razlike.

Revanš u prijestonici Katalonije na programu je sljedećeg vikenda.

Za subotu su zakazani i preostali mečevi četvrtfinala, a igraće Zagreb - Kil, Ademar Leon - Berlin i Koper - Atletiko Madrid.

Završni turnir na kojem će učestvovati pobjednici četvrtfinala održaće se u Kelnu.

Bonus video: