Bošković kandidat za člana Izvršnog komiteta EHF-a

Odluka o novom sastavu Izvršnog komiteta EHF-a biće donijeta na 11. Kongresu koji se 22. i 23. juna održava u Monte Karlu.
62 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.04.2012. 10:01h

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore i ŽRK Budućnost Predrag Bošković podnio je kandidaturu za člana Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije, saznaju „Vijesti“.

Odluka o novom sastavu Izvršnog komiteta EHF-a biće donijeta na 11. Kongresu koji se 22. i 23. juna održava u Monte Karlu.

Pored Boškovića, za jedno od tri mjesta u Izvršnom komitetu konkuriše još 13 kandidata, među kojima je i predsjednik RS Srbije Velimir Marjanović.

U konkurenciji su još David van Dorpe (Belgija), Lidija Bojić Ćaćić (Hrvatska), Per Bertelsen (Danska), Hesus Gerero (Španija), Rajner Vit (Njemačka), Pandelis Hadžiantonu (Grčka), Atila Boršos (Mađarska), Helga Magnusdotir (Island), Aleks Klajn (Izrael), Andrijs Brenkans (Letonija), Bogdan Sojkin (Poljska) i Urlih Rubeli (Švajcarska).

S obzirom na to da se nijesu ponovo kandidovali, svoj četvorogodišnji mandat u Izvršnom komitetu završavaju Tarik Čengiz (Turska), Arne Elovson (Švedska) i Andrej Lavrov (Rusija).

Evropska kuća rukometa će u junu dobiti i novog predsjednika, pošto se Norvežanin Tor Lian nije kandidovao za novi mandat. Jedini kandidat za predsjednika je Francuz Žan Briol, dosadašnji potpredsjednik EHF-a.

Crna Gora je već imala jednog predstavnika u EHF-u. Prethodnik Boškovića na čelu UO RSCG, Miodrag Ivanović, takođe bivši predsjednik Budućnosti, u aprilu 2008. godine je izabran za člana komisije za ženska klupska takmičenja. Mandat mu je trajao dvije godine.

Prvi predsjednik UO RSCG u nezavisnoj državi, Zoran Radojičić, aktuelni predsjednik Skupštine RSCG, od 5. juna 2009. godine je predsjednik Arbitražnog suda Svjetske rukometne federacije (IHF), a od maja iste godine je član Izvršnog komiteta Mediteranske rukometne konfederacije.

Odlukom Izvršnog komiteta IHF-a, Radojičić će biti predsjednik Disciplinske komisije na olimpijskom rukometnom turniru na Igrama u Londonu, koje se održavaju od 27. jula do 12. avgusta.

Bonus video: