Budućnost u Zaječaru: Uvertira za Bar

S obzirom na kvalitet ostalih rivala u ligi, za očekivati je da će Budućnost i Zaječar, kao i lani, odlučivati o trofeju, koji je već dvije uzastopne godine u rukama Podgoričanki...
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.04.2012. 07:43h

Nakon četiri dana pauze (po dva nakon revanša polufinala Lige šampiona sa Larvikom i uskršnjih praznika), te sedam kondicionih treninga u četiri dana sa slovenačkim stručnjakom Markom Mrakom, rukometašice Budućnosti će večeras ponovo na teren, prvi put od 8. aprila, i briljatne večeri u „Morači“ kada je „počiščen“ Larvik (23:13), i izboreno prvo finale Lige šampiona u klupskoj istoriji.

Duel u gostima protiv srpskog šampiona Zaječara je, zapravo, uvertira za finalni turnir Regionalne lige koji se u subotu i nedjelju održava u Baru, na kojem, pored ove dvije ekipe učestvuju Metalurg i Jagodina. S obzirom na kvalitet ostalih rivala u ligi, za očekivati je da će Budućnost i Zaječar, kao i lani, odlučivati o trofeju, koji je već dvije uzastopne godine u rukama Podgoričanki.

"Meč u Zaječaru, kao i oni u Baru, služe nam da zadržimo ritam utakmica za ono najvažnije, a to je finale Lige šampiona. Daleko od toga da Zaječar može da se poredi sa nama, ali je to ekipa koja ima kvalitet koji nam omogućava da isprobamo ono što trener traži od nas. Pošto nemamo druhig utakmica, svaka nam je vrlo važna za isprobavanje onoga što treba da koristimo protiv Đera. U svakom slučaju, pobjeda neće doći u pitanje, a važno je i sačuvati zdravlje. Očekujem da će trener ravnomjerno rasporediti snage", kazala je „Vijestima“ Ana Radović, srednji bek Budućnosti, koja ove sezone ima manju minutažu nego ranijih godina.

Kako nam je kazao Vlatko Đonović, prvi asistent Dragana Adžića, zbog lakših povreda na put nijesu krenule Katarina Bulatović, Dijana Jovetić i Adrijana Cakalie, dok je sa ekipom otputovala Radmila Miljanić, i pored visoke temperature.

Utakmica u Zaječaru počinje u 19 časova.

Bonus video: