Veselin Vujović i Vardar prvi osvajači SEHA lige

„Vjerovao sam da možemo da osvojimo titulu, jer smo zbog prave rotacije bili najsvježiji. Kada je izgledalo da ćemo izgubiti, znao sam da ćemo istrajati”, rekao je Vujović
51 pregleda 0 komentar(a)
Vardar, Foto: Www.seha-liga.com
Vardar, Foto: Www.seha-liga.com
Ažurirano: 15.04.2012. 19:53h

U polufinalu je srušio apsolutnog favorita Zagreb, a u meču za titulu i svog najvećeg protivnika - Vardar je prvi osvajač SEHA lige, pošto je u finalu savladao Metalurg sa 21:18 (10:12).

U okršaju dva velika trenerska imena, Veselin Vujović je potpuno nadmudrio Lina Červara, jer je njegov tim u posljednjih 15 minuta postigao osam, a primio samo jedan gol!

Nakon uvodnih golova desnih bekova crnogorske reprezentacije, Žarka Markovića i Marka Simovića, Metalurg je postigao četiri uzastopna pogotka i već u 8. minutu vodio 5:1.

Marković je dva puta zaredom tresao mrežu rivala, pa se u 25. minutu činilo da Vardaru nema spasa, jer je na semaforu stajalo 12:6.

Ali, Goce Ojleski sa tri i Jan Sobol sa jednim golom su vratili Vardar u igru do poluvremena (12:10).

Červareva četa je, ipak, ponovo stigla do plus pet (15:10, 35. minut), a onda je na 17:13 počeo veliki preokret Vardara, čije je dvije serije od 4:0 samo na kratko prekinuo Metalurg. Ništa, međutim, nije moglo da spriječi slavlje 51-godišnjeg Cetinjanina i njegovih izabranika...

„Presrećan sam, ovo je sjajan rezultat za Vardar. Ušli smo u istoriju kao prvi osvajači SEHA lige. Vjerovao sam da možemo da osvojimo titulu, jer smo zbog prave rotacije igrača bili najsvježiji. Kada je izgledalo da ćemo izgubiti, jer je rival imao veliku razliku, znao sam da ćemo istrajati. Čestitam igračima, ovo je veliki rezultat”, rekao je Vujović za „Vijesti” neposredno nakon finala.

Vardar je bio prežaljen prije polufinala, ali je smogao snage da napravi senzaciju protiv Zagreba (30:29).

„Žao mi je što sam kao trener Vardara upropastio ovaj fajnl-for, jer su navijači očekivali Zagreb u finalu”, u svom stilu je poentirao jedan od najboljih rukometaša svih vremena.

Metalurg je u posljednje vrijeme osvajao sve titule u Makedoniji. Da li je ovo najava promjena i na domaćoj sceni?

„Vujović nije bio tu, pa su mogli da se šire. Sada im je skraćen prostor za to”.

Je li ovo podstrek za vašu ekipu?

„Pokazaće se za 10 dana, kada se u prvenstvu sastajemo sa Metalurgom. Ekipa koja izgubi uvijek izvuče neke pouke, a pobjednik se uspava. Nadam se da se to neće nama dogoditi” zaključio je Vujović.

Sobol je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, Filip Lazarov je postigao četiri, 25-godišnji Budvanin Simović dva, a tri godine mlađi Cetinjanin Stevan Vujović jedan gol.

Ubjedljivo najbolji igrači Metalurga bili su Crnogorci - Marković je sedam puta tresao mrežu, a Mojkovčanin Darko Stanić, koji brani za Srbiju, upisao je 15 odbrana.

Lino Červar je bio razočaran.

„Kako bih se drugačije osjećao kad smo izgubili dobijenu utakmicu? Pali smo u nastavku u odbrani, moji igrači kao da su prerano počeli da slave i izgubili smo. Čestitam Vardaru”, rekao je čovjek koji je reprezentaciju Hrvatske doveo do zlata na Olimpijskim igrama u Atini.

U meču za 3. mjesto, Zagreb je savladao Tatran Prešov sa 31:29 (14:11), uz 10 golova Zlatka Horvata.

Kao što je poznato, u prvoj sezoni SEHA lige su učestvovala i dva crnogorska kluba. Lovćen je bio najprijatnije iznenađenje, jer je sa 12 pobjeda i devet poraza zauzeo 6. mjesto (nije odigrao meč sa Crvenom zvezdom), dok je Sutjeska bila 10. sa tri trijumfa, remijem i 17 neuspjeha, uz neodigran meč sa Bosnom.

Vujović se razvija u pravog igrača

Jedan od najvećih talenata crnogorskog rukometa, Stevan Vujović, igrao je odlično u polufinalu protiv Zagreba, ali večeras nije bio u elementu sve do finiša utakmice, kada je odigrao odlično.

„Stevan nije imao koncentraciju, napravio je dosta gluposti. U finišu je, međutim, odigrao veoma pametno. Zadovoljan sam njegovom partijom, razvija se u pravog igrača”, pohvalio je Veselin Vujović 22-godišnjeg prezimenjaka.

Bonus video: