Katarina Bulatović ostaje u Budućnosti

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, jedan od najboljih desnih bekova Evrope danas će produžiti vjernost podgoričkom klubu na još jednu godinu.
152 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Larvik, Foto: Vesko Belojević
Budućnost Larvik, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.04.2012. 06:58h

Iako je rumunski Olkim učinio sve što je mogao da je privoli da dođe u Rimniku Vlčeu, iako su je rumunski mediji, praktično, preselili u redove rumunskog šampiona, Katarina Bulatović, ipak, ostaje u Budućnosti!

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, jedan od najboljih desnih bekova Evrope danas će produžiti vjernost podgoričkom klubu na još jednu godinu. Važeći trogodišnji ugovor joj ističe na kraju ove sezone...

Time će biti stavljena tačka na nagađanja pojedinih rumunskih medija, koji su proteklih dana objavili više informacija o tome kako će Katarina naredne sezone obući dres Olkima (na nekim lokalnim portalima se pojavila čak i postava Olkima za sljedeću sezonu, sa Bulatovićevom na desnom beku), i to zajedno sa Klarom Voltering, koja je u ponedjeljak, takođe, parafirala produženje ugovora na godinu.

Iako se približava prvo finale Lige šampiona u klupskoj istoriji, i sve misli su usmjerene ka dvomeču sa mađarskim Đerom (5. i 13. maj), uprava Budućnost ne gubi vrijeme, već radi na tome da i naredne sezone obezbijedi kvalitetnu ekipu, odnosno zadrži najbolje pojedince.

Istina, ako ostanu pri ranije najavljenim odlukama, Budućnost će na kraju sezone ostati bez Bojane Popović i Maje Savić, koje će završiti klupsku karijeru (odigraće još samo Olimpijske igre u Londonu, ako reprezentacija izbori vizu na majskom kvalifikacionom turniru) što će biti veliki udarac na kvalitet i iskustvo ekipe.

Bulatović je u Budućnost stigla u januaru 2008. godine iz danskog Slagelsea (prije toga je igrala za srpske klubove Knjaz Miloš i Lastu), u tandemu sa Anjom Obradović, a debitovala je za podgorički klub u februaru iste godine, u dvomeču sa španskom Akaba Bera Berom, u osmini finala Kupa kupova.

Budućnost je tada, neočekivano, eliminisana, a Bulatovićeva je odmah pokazala kakvo je pojačanje dobio podgorički klub. U dva meča je postigla 14 golova, sedam po meču.

Od tada do danas 27-godišnja Bulatović je postigla ukupno 341 gol u dresu Budućnosti u evropskim kupovima, na 51 utakmici (preskočila je samo tri, svaki zbog suspenzije, jedne od strane EHF-a zbog direktnog crvenog kartona, a dvije od kluba, pred prošlogodišnje polufinale sa Larvikom), odnosno 6,7 prosječno po utakmici.

Nekoliko mjeseci po dolasku u Budućnost, rođena Kragujevčanka je donijela odluku da igra za Crnu Goru, za koju je, nakon što su prošle propisane tri godine pauze od nastupa za prethodnu reprezentaciju (Srbiju), debitovala u junu prošle godine u dvomeču sa Češkom (18 golova, devet po meču), u baražu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ne računajući prijateljske utakmice, Katarina je u dresu reprezentacije Crne Gore odigrala 11 zvaničnih utakmica (nije igrala jedino na posljednjem meču sa Rusijom, u kvalifikacijama za EP u Holandiji) i postigla ukupno 59 golova.

Osim ovogodišnjeg plasmana u finale Lige šampiona, pored uobičajenih domaćih trofeja, Bulatović sa ekipom Budućnosti ima osvojen Kup pobjednika kupova 2010. godine, i dva trofeja u Regionalnoj ligi (treći je na putu), u prethodne dvije sezone.

Sa Slagelseom je bila šampion Evrope 2007. godine (te sezone je postigla 30 golova za danski tim u LŠ).

Mendi potpisuje u utorak u Parizu

Budućnost će, kako su „Vijesti“ u petak već objavile, iduće sezone pojačati 22-godišnji lijevi bek Meca i francuske reprezentacije Klodin Mendi, koja je našem listu potvrdila svoj dolazak.

Paraf na ugovor, kako nezvanično saznajemo, Mendi će staviti u utorak u Parizu...

Bonus video: