Francuskinja Mendi prvo pojačanje Budućnosti

"Da, sljedeće sezone dolazim u Budućnost. Nadam se da će biti sjajno. I da, možete mi poželjeti dobrodošlicu!", rekla nam je Mendi
166 pregleda 0 komentar(a)
Klodin Mendi, Foto: Www.eurohandball.com
Klodin Mendi, Foto: Www.eurohandball.com
Ažurirano: 13.04.2012. 07:33h

Prvi put u svojoj istoriji, Budućnost će u svojim redovima imati i jednu francusku rukometašicu – od naredne sezone dres podgoričkog kluba nosiće 22-godišnji lijevi bek Klodin Mendi, u protekle dvije sezone članica Meca, saznaju “Vijesti”.

Dolazak u Podgoricu potvrdila nam je i francuska reprezentativka, koja je na pitanje da li imamo dobru informaciju i da li joj možemo reći “Bienvenue à Podgorica” (dobrodošla u Podgoricu) jednostavno odgovorila:

"Da, sljedeće sezone dolazim u Budućnost. Nadam se da će biti sjajno. I da, možete mi poželjeti dobrodošlicu!", rekla nam je Mendi, treća igračica Meca koja je potvrdila odlazak iz kluba, nakon golmanke Amandin Lejno i srednjeg beka Alison Pino, koje prelaze u rumunski Olkim.

Dovođenjem odličnog lijevog beka Meca, Budućnost potvrđuje da itekako misli na budućnost, posebno za poziciju lijevog beka, koja će ostati i te kako oslabljena, zapravo skoro upražnjena ako Bojana Popović na kraju ove sezone, kako je najavila, okonča bogatu karijeru i posveti se planiranju porodice.

U podgoričkom klubu su ove sezone imali priliku da se još bolje uvjere u kvalitete Mendi, koja je u dva meča između Budućnosti i Meca, u Glavnoj rundi Lige šampiona, postigla ukupno 12 golova, po šest u Mecu i “Morači”.

Ove sezone je ukupno postigla 44 gola u LŠ, odnosno 3,6 po meču, što joj je najbolji golgeterski učinak u jednoj evropskoj sezoni.

Bila je u timu reprezentacije Francuske koja je 18. decembra 2010. godine u meču za peto mjesto na Evropskom prvenstvu savladala Crnu Goru 23:19. Mendi se tada za skoro 13 minuta iz tri pokušaja nije upisala u listu strijelaca.

Karijeru je počela u nižerazrednom Mantu, dok je od 2007. do 2010. igrala u Le Avru. Ima titulu sa Mecom, osvojenu prošle sezone.

Za reprezentaciju Francuske je od 2009. godine odigrala 53 meča i postigla 105 golova. Ima dva srebra, osvojena na prvenstvima svijeta u Kini (2009) i Brazilu (2011).

Podsjećanja radi, u ponedjeljak je ugovor sa podgoričkim klubom produžila njemački golman Klara Voltering.

Budućnosti u najboljoj sezoni u istoriji predstoji finale Lige šampiona protiv mađarskog Đera (5. maja u Vespremu i 13. u “Morači).

Bonus video: