Partizan i Lovćen jedva do finala

Tivćani savladali Jedinstvo sa 27:25, Cetinjani bolji od Ivangrada (28:24)
112 pregleda 0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Boris Pejović
RK Lovćen, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2018. 18:55h

U finalu Kupa Crne Gore za rukometaše igraće Partizan i Lovćen. Do obračuna koji se odavno očekuje, dva najbolja tima u državi su došla preko trnja - Tivćani su pred svojim navijačima savladali Jedinstvo sa 27:25, dok su Cetinjani dugo „tresli“ protiv drugoligaša Ivangrada, čiji su otpor slomili tek u finišu i slavili sa 28:24.

Partizan je bio favorit protiv tima iz Bijelog Polja, ali nikako nije uspijevao da to dokaže i na terenu. Izabranici Radoja Lekića su se dugo držali u igri, ali je presudio kvalitet najboljeg rukometaša u Crnoj Gori 2015. i 2016. godine, Đorđa Peruničića, koji je dao čak 13 golova.

Osim njega, u timu Dejana Stjepčevića su se istakli Nemanja Drakulović sa šest i Aleksa Perišić sa četiri pogotka, dok su kod Bjelopoljaca najbolji sa po sedam bili Slobodan Zonjić i Nikola Jelić.

Očekivalo se da će drugo polufinale u „Župi“ donijeti manje uzbuđenja, ali je tim koji je bio drugi u Drugoj ligi samo zahvaljujući pravilu o broju golova u gostima (od prvoplasirane Budvanske rivijere u Budvi izgubio 29:28, a kući slavio 31:30) pružio fenomenalan otpor novom šampionu.

Beranci su čak i vodili 20:19 na 15 minuta do kraja, ali je u finišu odbrana tima Zorana Abramovića odradila posao...

Draško Kaluđerović je predvodio Cetinjane sa osam golova, po pet su dali Balša Perović i Mitro Damjanović, četiri Miodrag Stanojević... U poraženom timu je ubjedljivo najbolji bio Nemanja Marsenić sa 10 pogodaka.

Finale Partizan - Lovćen je u ponedjeljak u 19 časova, a od 16.30 za pehar u Kupu igraju i rukometašice Budućnosti i Levalee.

Bonus video: