Radičević: Srećna sam što ću opet igrati u „Morači”

"Želja mi se ostvarila, a ubijeđena sam da će obje utakmice biti veoma dobre, neizvjesne do kraja. Nikome ne bih unaprijed dala prednost, dobar dan jedne od ekipa može sve da odluči".
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 10:24h

Znale su rukometašice Budućnosti da će, u slučaju da se domognu finala Lige šampiona, morati da se suprotstave jednoj od dojučerašnjih saigračica - Jovanki Radičević ili Mariji Jovanović. Nažalost, zbog povrede ramena, koju je zaradila baš u „Morači” u posljednjem kolu glave faze, Mara nije mogla da pomogne Olkimu protiv moćnog Đera, koji je u revanšu u Vespremu nadoknadio minus iz prvog meča i domogao se drugog finala LŠ.

Dakle, i popularna Joka će dobiti šansu da u dvorani u kojoj je stasala zaigra kao protivnica, ali u utakmici svih utakmica - revanšu finala Lige šampiona.

"Plasman u finale Lige šampiona je bio naš glavni cilj u ovoj sezoni. Doživjele smo šokantan poraz u Vilčei, ali se nismo pribojavale. Atmosfera u ekipi je bila odlična i vjerovale smo da u revanšu možemo da slavimo sa više od četiri gola razlike, jer smo kvalitetnije od Olkima. Bile smo svjesne da smo bolje i da moramo da pobijedimo, ali nismo bile u grču. Stručni štab nas je dobro psihološki pripremio, motivisao nas i to je glavni razlog što smo pobijedile", ističe 25-godišnje desno krilo.

Đer je revanš meč, u kojem je slavio 31:23, igrao u Vespremu, u dvorani koja prima 5.096 gledalaca. U domu rukometaša Vesprema, koji svake sezone igraju zapaženu ulogu u Ligi šampiona, igraće se i prvi meč finala.

"Atmosfera u Vespremu je bila fenomenalna. Prvi izlazak na teren me podsjetio na „Moraču” i presrećna sam što se vraćam u dvoranu u kojoj sam provela mnogo godina. Biće mi čudno što ću igrati za drugu ekipu u Podgorici, ali ću se ponašati kao pravi profesionalac".

U finalu nema favorita...

"Kada sam odlazila iz Podgorice, rekla sam da želim da se Đer i Budućnost sretnu u finalu. Želja mi se ostvarila, a ubijeđena sam da će obje utakmice biti veoma dobre, neizvjesne do kraja. Nikome ne bih unaprijed dala prednost, dobar dan jedne od ekipa može sve da odluči".

Đer u prvom dijelu sezone nije blistao, pa je tek pobjedom u posljednjem kolu nad Hipobankom (37:29), u meču u kojem je Radičevićeva postigla čak 12 golova, obezbijedio mjesto u glavnoj rundi. Uprava je tada odlučila da smijeni Čabu Konkolja i na njegovo mjesto dovela dugogodišnjeg trenera Larvika, Karl-Erika Bona. „Zelene” su zaigrale kao preporođene...

"Prvi dio sezone nije bio dobar, trebalo je vremena da se uklopi dosta novih igračica. Ipak, igramo puno bolje nakon promjene trenera. Njegovi principi rada su drugačiji od svih sa kojima sam sarađivala do sada, treninzi su zanimljiviji, interesantniji... To nam svima prija. Uzgred, psihološka i taktička priprema su odlične, sve se dobro uklopilo. Otkada je on došao, igrale smo loše samo protiv Larvika, i to meč koji nam ništa nije značio, i 10-ak minuta utakmice u Vilčei".

Đeru je posao u polufinalu bio olakšan zbog jedne činjenice - Radu Voina nije mogao da računa na Maru Jovanović.

"Žao mi je što Mara nije bila zdrava, jer je i kao čovjek i kao igračica zaslužila da odigra ovo polufinale. Mnogo je nedostajala Olkimu", zaključila je Radičevićeva.

Galerija

Bonus video: