Crna Gora savladala Italiju

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je večerasselekciju Italije 29:28 (12:13), u utakmicu drugog kola međunarodnog turnira u Sarajevu.
0 komentar(a)
rukometaši, Foto: Zoran Đurić
rukometaši, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.04.2012. 20:28h

Najbolji crnogorski rukometaši pobjedom su okončali nastup na međunarodnom turniru “Sarajevo 2012” - izabranici Zorana Kastratovića otpor Italije slomili su u finišu meča, a koje će mjesto Crna Gora zauzeti na kraju turnira biće poznato sjutra veče nakon meča između domaće Bosne i Hercegovine i Italije.

BiH je u prvom kolu savladala Crnu Goru 33:32...

"Italija je ozbiljna ekipa, koja je bila maksimalno angažovana danas da pruži jednu dobru partiju. Mi smo dobro otvorili utakmicu, imali vođstvo od četiri-pet razlike. Međutim, nijesmo imali taktičke discipline u napadu, pa smo dozvolili Italijanima da iskoriste ono što gdje su najkvalitetniji, a to je brza tranzicija lopte i da nam daju nekoliko lakih golova.

U drugom poluvremenu bili smo maksimalno angažovani i borbeni u odbrani, i iako je rezultat do sredine nastavka bio neizvjestan, sa nekoliko kvalitetnih odbrana i iz kontranapada uspjeli smo da otklonimo rezultatsku neizvjesnost. Italijani su na kraju samo uspjeli da ublaže poraz, naša pobjeda nije dolazila u pitanje", kazao je “Vijestima” selektor Kastratović.

Za razliku od duela sa BiH, početak meča protiv Italijana je bio bolji. Crna Gora je u 10. minutu vodila 6:2, deset minuta kasnije je imala 9:6, ali su “azuri” do odmora preokrenuli. Do 50. minuta (24:23), igralo se praktično gol za gol, a onda je Crna Gora prelomila meč u 55. minutu, kada je povela 27:24, a istu prednost je imala i u 58. minutu...

Meč je propustio bek španske Amaje sport, Vasko Ševaljević, koji je istegao ligamente koljena na današnjem prijepodnevnom treningu, dok je povredu šake tokom meča “zaradio” kapiten Lovćena Igor Marković. Meč je odigrao pivot Marko Pejović, koji je juče protiv BiH povrijedio Ahilovu tetivu, što, očigledno, nije bilo ozbiljnije prirode...

"Pobjede podižu moral ekipe, prave pozitivnu atmosferu. Protiv Bosne i Hercegovine smo imali dobro izdanje. Italija je ozbiljan protivnik, i morali smo da pružimo maksimum da bismo pobijedili. Raduje maksimalna angažovanost svih igrača na oba meča, svi su u ovom trenutku dali najbolje od sebe", dodao je Kastratović.

Crna Gora – Italija 29:28 (12:13)

Sarajevo – Dvorana: “Mojmilo”. Gledalaca: oko 100. Sudije: Dejanović i Marčetić (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Crna Gora 4 (2), Italija 3 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Italija 8 minuta.

Crna Gora: Mijatović (osam odbrana), Rajković (osam odbrana), Pešić (jedan sedmerac), M. Pejović 1, Milašević, Melić 6, Mrvaljević 2, I. Marković 6, Grbović 4, Ž. Pejović 1, Majić, Ševaljević, Perišić, Roganović 7, M. Lasica, G. Lasica 2.

Italija: Di Marćelo, Majone 5, Zoldan 1, Di Đandomeniko, Karara 2, Gaeta 4, Di Mađo 1, Radončić 5, Biskovič, Reska, Fovio, Skatar 7, Opalić, Turković 2, Tokić 1.

Bonus video: