Šansa za neke nove momke

Selektoru se javilo 15 igrača sa prvobitnog spiska, među kojima su i dva debitanta - iskusni bek Lovćena Goran Lasica i mladi golman Berana Lazar Pešić...
60 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.04.2012. 20:43h

Bez dva dueta skopskih klubova - Mladena Rakčevića i Žarka Markovića iz Metalurga, te Stevana Vujovića i Marka Simovića iz Vardara, rukometaši Crne Gore su odradili prvi trening u EHF nedjelji.

Odsustvo te četvorice igrača, kao i prvog lijevog beka Vladimira Osmajića i jedne od njegovih alternativa, Marka Draškovića, nije poremetilo atmosferu u nacionalnom timu. Naprotiv - „crveni” su motivisani da na turniru u Sarajevu uhvate zalet za junske baraž mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji, u kojima će im rival biti Švedska.

"Vujović i Simović su se javili i rekli da ne mogu da dođu, a Marković ima visoku temperaturu i leži u krevetu. Moram da napomenem da je Rakčević na štakama došao na okupljanje da nas vidi, kao i povrijeđeni Drašković. Sa Osmajićem sam se čuo i procijenili smo da je bolje da trenira u klubu, kako bi za 10-ak dana bio potpuno spreman. Igrao je na svoju odgovornost revanš meč za Kopar protiv Vive Kjelcea u Ligi šampiona, što je znak da mu povreda lista prolazi", kaže Zoran Kastratović.

Selektoru se javilo 15 igrača sa prvobitnog spiska, među kojima su i dva debitanta - iskusni bek Lovćena Goran Lasica i mladi golman Berana Lazar Pešić. Šesnaesto ime na spisku putnika je Ivan Perišić - 21-godišnji Cetinjanin je nedavno protiv Zagreba postigao osam golova i zaslužio naknadni poziv, mada je na poziciji desnog beka ostalo upražnjeno mjesto nakon otkaza Markovića i Simovića.

„Crveni” su večeras od 17.30 do 19.30 odradili prvi trening, a sjutra poslije ručka putuju u Sarajevo.

U gradu na Miljacki učestvovaće na turniru na kojem su im rivali Bosna i Hercegovina (srijeda, 17 časova) i Italija (četvrtak, 20).

"Nemamo rezultatski imperativ, a u ovo moderno vrijeme, kada se sve utakmice snimaju i prate, ne smijemo ni sve da otkrijemo. Naravno, ne odustajemo od pobjeda, bile bi nam značajne", poručuje Kastratović.

S obzirom na to da je Rakčević zbog operacije ligamenata koljena „izgubljen” za baraž, selektor Crne Gore mora da traži neko drugo rješenje za poziciju pivota.

"Grbović i Pejović su to što imamo. Mladen je veliki fajter, motivator i na utakmicama i na treninzima i neće nam biti nimalo lako da nadoknadimo njegovo odsustvo. Ali, moramo da pokušamo", zaključio je Kastratović.

Spisak - golmani: Rade Mijatović (Antekera, Španija), Marko Rajković (Sutjeska), Lazar Pešić (Berane); krila: Igor Marković (Lovćen), Mirko Majić (Sutjeska), Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija), Marko Lasica (Kangas, Španija); pivoti: Nemanja Grbović (Lovćen) i Marko Pejović (Limburg Lajons, Holandija); bekovi: Vasko Ševaljević (Amaja sport, Španija), Goran Lasica, Ivan Perišić (Lovćen), Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka), Mirko Milašević (Arau, Švajcarska), Žarko Pejović (Tatran, Slovačka) i Zoran Roganović (Lund, Švedska).

Lasica ima izuzetnu sezonu

Rijetko koji sportista sa 35 godina igra za reprezentaciju, većina se povlači i prepušta mjesto mlađima...

Sa Goranom Lasicom je sasvim drugačija situacija - bek koji je u nedjelju proslavio 35. rođendan, sjutra će debitovati u dresu nacionalnog tima.

Možda to za neke djeluje čudno, ali je stameni Nikšićanin i te kako zaslužio poziv. Lovćen je ove sezone hit SEHA lige, a upravo je Lasica jedan od najzaslužnijih za to, jer drži odbranu cetinjskog tima.

"Goran ima izuzetnu sezonu. Oslonac je Lovćena u odbrani, a prijatno me iznenadio i angažmanom u napadu ovog proljeća. Imaće prostora da pokaže kvalitet na ovom turniru i da pokaže da i u junu može da se računa na njega", naglasio je Kastratović.

Bonus video: