Adžić: Nema rezultata koji garantuje miran revanš

"Larvik je fenomenalna ekipa, norveška reprezentacija, svima su na svijetu dužnik, pa i nama. Vratili smo neke dugove, pa ćemo se potruditi da to uradimo i protiv Larvika”, kaže Adžić
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2012. 22:12h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Larvik - Rukometašice Budućnosti sjutra u Larviku igraju prvi meč polufinala Lige šampiona. Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala, u kojem su Norvežanke oba puta slavile i na kraju i stigle do titule.

Podgorička ekspedicija je u Larvik stigla preko Sandeforda oko 15.45 časova, a ekipa je odmah produžila u dvoranu na trening.

Izabranice Dragana Adžića su odradile više od sat vremena treninga laganijeg intenziteta, sa malo rukometnih igrica, istrčavanja kontri, šutiranja i malo igre između dvije ekipe.

Podgoričanke će sjutra ponovo trenirati od 11 do 12 časova.

“Za ovu utakmicu se spremamo kao i za sve prethodne u Ligi šampiona. Pokušaćemo da utičemo da ekipa nema tih tenzija i pritisaka koji su normalni na ovom nivou. Ako u tome uspijemo, siguran sam da ćemo igrati puno bolje nego prošle godine i odigrati na nivou onih 11 utakmica, mada onu 12. ne bih rekao da smo izgubili, jer nijesmo bili kompletni. Idemo u tom pravcu, djevojke koje budu zdrave iznijeće teret, one koje su malo rovite igraće sljedeću utakmicu", kazao je trener Dragan Adžić.

Šta je za Budućnost povoljan rezultat u Larviku?

“Idemo da igramo prvo poluvrijeme. I da je 10 razlike, utakmica nije završena, jer nas onda čeka drugo poluvrijeme. Ne postoji rezultat koji može da garantuje miran revanš, posebno protiv Larvika koji uvijek igra bolje u gostima”, dodaje Adžić.

Larvik je veliki dužnik?

“Larvik je fenomenalna ekipa, norveška reprezentacija, svima su na svijetu dužnik, pa i nama. Mi jesmo vratili neke dugove, pa ćemo se potruditi da to uradimo i protiv Larvika”.

Norvežanke su igrale promjenljivo, u finišu glavne runde nije bilo sigurno da će izboriti polufinale...

“Oni uvijek igraju najbolje kad je najvažnije. U prvoj fazi su pobijedili Krim u gostima kad je trebalo, u glavnoj rundi su pobijedili Đer kad je trebalo, tako da... To je fenomenalna ekipa sa iskusnim igračicama.

Je li ova generacija konačno spremna za plasman u finale?

“Ja vjerujem da jeste. Svi to želimo i uradićemo sve da to i ostvarimo - zaključio je Adžić.

Prvo pobjeda, pa onda pet poraza protiv Larvika

Larvik je drugi klub sa kojim se Budućnost drugi put sastaje u polufinalu Lige šampiona. Slovenački Krim je prethodno oba puta bio uspješniji.

Osim titule prvaka Evrope, Larvik je dva puta bio i pobjednik Kupa kupova (2005, 2008)... Budućnost je do sada igrala šest puta sa današnjim rivalom, i ima skor od pobjede i pet poraza.

Jedini trijumf podgorički klub zabilježio je 8. novembra 1997. godine u „Morači“ (27:26), u fazi takmičenja po grupama, i to u prvom međusobnom duelu. Nakon toga je Larvik pobjeđivao...

Podrška studenata, koalicije DPS-SDP i v.d. direktora Uprave policije

Osim predstavnika sponzora i prijatelja kluba, te članova vladajuće koalicije DPS-SDP (po funkciji je „najjači“ potpredsjednik manjeg koalicionog partnera Raško Konjević), Budućnost će u „Areni Larvik”, između ostalih, bodriti i šest studenata Univerziteta Donja Gorica (UDG) na čelu sa rektorom Veselinom Vukotićem. Na tribinama će se naći i Božidar Vuksanović, v.d. direktora Uprave policije...

Zahvaljujući klubu, u Larviku su i brojni crnogorski mediji, pa su osim sva četiri dnevna lista, “Vijesti”, “Dana”, “Pobjedinog” sportskog dodatka “Arene” i “Dnevnih novina”, prisutni i predstavnici televizijskih kuća Vijesti, RTCG, IN, Atlas i Pink Montenegro, te agencije MINA.

Prethodna polufinala Budućnosti

1986.

Štinca Bakau (Rumunija) – Budućnost 30:23

Budućnost – Štinca Bakau 30:31

1998.

Budućnost – Valensija (Španija) 26:40

Valensija – Budućnost 39:28

1999.

Budućnost – Krim (Slovenija) 29:32 (igrano u Hadžićima, BiH)

Krim – Budućnost 26:29

2000.

Budućnost – Hipobanka (Austrija) 28:28

Hipobanka – Budućnost 29:27

2001.

Krim – Budućnost 28:21

Budućnost – Krim 27:25

2002.

Herc (Mađarska) – Budućnost 32:32

Budućnost – Herc 31:32

2011.

Larvik (Norveška) – Budućnost 25:20

Budućnost – Larvik 24:27

Galerija

Bonus video: