Lovćen savladao i veliki Zagreb!

Izabranici Pera Miloševića savladali su večeras na Cetinju Zagreb, bivšeg dvostrukog prvaka Evrope, ovogodišnjeg četvrtfinalistu Lige šampiona, sa 27:25
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 18:10h

Bez imalo pretjerivanja – rukometaši Lovćena večeras su na Cetinju ispisali istoriju i savladali jednu od najboljih ekipa Evrope, hrvatski Zagreb (27:25), i upisali 12. pobjedu u SEHA ligi.

Strateg Zagreba Ivica Obrvan, doveo je u crnogorsku prijestonicu skoro najjači tim (izostao je jedino povrijeđeni Ivano Balić), ali nije uspio i da sa Cetinja ponese bodove.

Prepuna sala Sportskog centra, što odavno nije viđeno, fenomenalno navijanje, i odlična igra rukometaša Lovćena, bili su dobar recept da se dobije tim koji je ušao u četvrtfinale Lige šampiona.

“Za svakog je čast pobijediti ekipu kakva je Zagreb. I to se rijetko kome dešava, a nama je pošlo za rukom i zato sam prezadovoljan. Odigrali smo odlično odbranu, napravili veoma malo grešaka, i na kraju smo zasluženo slavili. Moram da pohvalim publiku, koja je bila odlična, i koja je došla, kao nekad, u velikom broju da nas podrži. Ipak, moram da kažem da sam ogorčen na način na koji je medijski ova utakmica propraćena. Smatram da je ovaj susret zasluživao televizijski prenos, crnogorskog javnog servisa, jer je prije svega činjenica da je na Cetinje došao Zagreb, jedna od osam najboljih ekipa Evrope, bila dovoljna za tako nešto. Ne znam da li je to do njih, ili smo mi nečim to zaslužili”, kazao je trener Lovćena Pero Miloševića.

Od samog početka Cetinjani su krenuli odlično i borbeno. Bekovska linija funkcionisala kao nikada do tada – Perišić je sa desne strane čak devet puta zatresao mržeu Zagreba, a sa suprotne lijeve, Lasica šest.

Igrači Zagreba nijesu imali rješenja za odbranu 3-2-1, koja je funkcionisala besprjekorono, a na golu je opet bio odlično raspoložen Simić, sa 13 odbrana.

“Čestitam Lovćenu na zasluženoj pobjedi. Igrali su borbeno i muški, čitavu utakmicu. Bili su pravi tim, i to je na kraju pobjedilo. Mi smo se nakon lige prvaka opustili, a oni su nam pokazali da nema opuštanja, jer ovo nije bila utakmica u našem domaćem prvenstvu, već SEHA liga”, kazao je Zlatko Horvat, najefikasniji igrač meča sa 13 golova.

Obje ekipe igrale su čvrsto, tako da se praktično igralo gol za gol. Posljednje vođstvo Zagreb je imao u 25. minutu (11:12), i malo je ko vjerovao da će to biti i posljednja prednost hrvatskog šampiona.

I drugo poluvrijeme je krenulo istim tempom, sa obje strane. Dok je Lasica u prvom dijelu bio koban za goste sa pet golova, u drugom Zagrepčani nijesu imali rješenje za Perišića, koji se za 30 minuta čak sedam puta upisao u listu strijelaca.

Zagreb je napravio previše tehničkih grešaka, a Lovćen je, pak, igrao timski kao prava ekipa, svaki igrač bio je šraf na svom mjestu, i to je bilo dovoljno za senzaciju.

Mogli su domaćini i do ubjedljivije pobjede, jer su u 58. minutu vodili sa četiri gola razlike (27:23), ali su i konačnih plus dva veliki “kao kuća”.

Posebne pohvale zaslužuje cetinjska publika, koja je svo vrijeme srčano bodrila svoje igrače, ali je znala da nagradi, kada je to trebalo, aplauzom i rukometaše Zagreba.

“Suvišno je pričati o tome kakva je ekipa Zagreb, i šta znači dobiti ih. Ipak mislim da je presudila naša želja i borbenost. Zadovoljan sam pruženom partijom, i igrom svojih saigrača. Mislim da smo odlično odigrali svih 60 minuta”, rekao je desni bek Ivan Perišić.

Cetinjanima ostaje još samo da u aprilu u Beogradu odigraju zaostali meč sa Crvenom zvezdom. Ako pobijede, Cetinjani će na kraju podijeliti odlično peto mjesto sa Nekseom, sa skorom od 13 pobjeda i devet poraza.

Lovćen – Zagreb 27:25 (15:14)

Cetinje - Sportski centar. Gledalaca: 1.200. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 5 (4), Zagreb 8 (7). Isključenja: Lovćen 6, Zagreb 8 minuta.

Lovćen: Abramović, Simić (12 odbrana i sedmerac), Lipovina, Jovetić 2, Kaluđerović, I. Marković 5 (4), Stanković, Pejović, Radović 2, Popović, Latković, Perišić 9, Lasica 6, Grbović 3, N. Marković, Drašković.

Zagreb: Ivić, Šego (tri odbrane), Pešić (četiri odbrane i sedmerac), Marić 1, Brozović, Kopljar 2, Matulić, Šprem, Špiler 2, Gojun 1, Štrlek, Horvat 13 (7), J. Valčić 3, Vukić, T. Valčić 3, Kaleb.

Bonus video: