Sutjeska pružila dostojan otpor Zagrebu

"Dokazali smo da možemo da igramo sa ekipama koje su bolje od nas", istakao je najbolji akter utakmice, golman Marko Rajković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 20:42h

Konačno je nikšićka publika gledala dobar rukomet - Sutjeska je pružila su dostojan otpor Zagrebu, koji je u gradu pod Trebjesom nastupio bez najboljeg igrača Ivana Balića. Većim dijelom prvog poluvremena gosti su imali vođstvo, međutim, do odlaska na odmor Sutjeska je stigla do izjednačenje (18:18).

"Odigrali smo najbolji meč u SEHA ligi, bili smo ravnopravni tokom svih 60 minuta. Pored svih problema sa kojima se susrećemo, nije nam nedostajalo motiva da pružimo jak otpor renomiranom protivniku. Dokazali smo da možemo da igramo sa ekipama koje su bolje od nas", istakao je najbolji akter utakmice, golman Marko Rajković.

Uz dobru podršku sa tribina, Rajković i saigrači su u 32. minutu stigli do prvog vođstva (19:18). Ipak, gosti su se brzo vratili i u 43. minutu stigli do dva gola prednosti (25:23). Tim koji će u četvrtfinalu Lige šampiona sastati sa Kilom je u finišu sačuvao pobjedu.

"Mojim igračima kao da se nije igralo. Sigurno su pomislili da će lako dobiti meč, ali nijedna ekipa bez pravog angažmana ne može da stigne do zacrtanog cilja", naglasio je Ivica Obrvan, trener Zagreba.

Sutjeska - Zagreb 30:33 (18:18)

Nikšić - Sportski centar. Gledalaca: 500 Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Sutjeska 4 (3), Zagreb 4 (3). Isključenja: Sutjeska 6, Zagreb 10 minuta.

Sutjeska: Rajković (15 odbrana i sedmerac), Jocović, Bojanić, Damjanović, Radulović 1, Blečić, Jovanović, Šekarić 4, Ašanin 3, Đođić, Vučković 6 (1), Nikitović 5, Blagojević 5, Nikolić 3, Čizmović 3 (2).

Zagreb: Šego (pet odbrana), Pešić (osam odbrana i sedmerac), Ivić, Marić 5, Brozović 1, Kopljar 4, Matulić 4, Šprem 1, Špiler 3 (2), Gojun 3, Štrlek 2, Horvat, J. Valčić 4, T. Valčić, Vukić 3 (1), Kaleb 3.

Bonus video: