Adžić: Nemam riječi da opišem koliko sam zadovoljan

"Da sam u rotaciji imao i Sandru Nikčević, siguran sam da ne bi došlo do ove situacije sa Milenom Knežević", rekao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2012. 17:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rostov na Donu - Selektor Dragan Adžić nije imao riječi da opiše zadovoljstvo nakon partije koju su njegove izabranice pružile protiv Rusije.

Uprkos porazu, Crna Gora je pokazala da ima budućnost.

"Ako sam bio ponosan i smatrao da je podvig što smo pobijedili Rusiju u prvom meču, sada ne mogu da nađem riječ kojom bih opisao koliko sam zadovoljan time kako su djevojke odgovorile ovom izazovu. Da sam u rotaciji imao i Sandru Nikčević, siguran sam da ne bi došlo do ove situacije sa Milenom Knežević, ali vjerujem, znajući kakav je njen karakter, da ću moći da računam na nju protiv Larvika.

"Izgubili smo utakmicu u posljednjih nekoliko napada, ali smo i ostali prvi u grupi, i to bez iskusnijih igračica. Karakter koji ima ova generacija i koji je dokazala nekoliko puta je nešto što se rijetko rađa i stvara".

Rekli ste da je Rusija, po vama, najbolja reprezentacija na svijetu. U ovom dvomeču ste bili uspješniji, da li to znači da je Crna Gora najbolja na planeti?

"Pretpostavio sam da će to neko da me pita. Od Rusije smo bolji, pokazali smo to u ovim mečevima. Za njih imamo recept, a za druge ćemo vidjeti".

Jovanka Radičević žali za propuštenom prilikom da "crvene" još jednom sruše velikana.

"Bila je prava lavovska borba. Bez glavnih aktera u napadu, Bojane, Maje i Katarine, pokazale smo da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama, pa čak i sa Rusijom. Žao mi je zbog ovog gola, jer mislim da smo zaslužile pobjedu. Borile smo se, izgarale jedna za drugu i ovaj poraz od gola razlike je za nas velik kao da smo pobijedile. Uvijek imamo dodatni motiv protiv Rusije, tako je bilo i ovog puta. Igrale smo vrhunsku odbranu, nisu mogle da priđu našoj mreži, a primile smo samo četiri ili pet golova ona kako nismo smjele, iz kontri ili polukontri. Ali, kada se Rusija svede na 24 gola, jasno je da su i odbrana i golman bili na vrhunskom nivou".

"Svaki trud se isplati, nama je eto nagrada to što imamo bolju međusobnu gol razliku. Prve smo u grupi, nadam se da ćemo ga sačuvati u mečevima sa Poljskom i Velikom Britanijom", rekla je Marina Vukčević.

Bonus video: