Adžić: I dalje mislim da je Rusija najbolja na svijetu

"Imali smo mnogo sjajnih rezultata, i klupskih i reprezentativnih, ali ne znam kada sam bio ovako zadovoljan. To valjda govori koliki je ovo uspjeh", rekao je Adžić.
62 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora - Rusija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2012. 23:27h

I pored činjenice da je upisao treću pobjedu u isto toliko zvaničnih mečeva protiv Rusije (prvu utakmicu, završenu remijem, vodio je Đula Žiga), Dragan Adžić tvrdi da je to najbolja selekcija na planeti.

"Izuzetno cijenim Rusiju, i dalje mislim da je to najbolja reprezentacija na svijetu, sa najvećim fondom igračica. Zbog toga je svaka pobjeda nad njom podvig. Ponosan sam, jer odlično znam koliko je trebalo snage da se izdrži ritam koji su nametnule Ruskinje. Imali smo mnogo sjajnih rezultata, i klupskih i reprezentativnih, ali ne znam kada sam bio ovako zadovoljan. To valjda govori koliki je ovo uspjeh", rekao je Adžić.

S obzirom na to da ste pobjedom napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu, da li ćete u Rostovu čuvati igračice za iskušenja u Ligi šampiona?

"Pobjedom smo ostvarili cilj u ovom dvomeču, tako da ću rotirati u drugom meču. Ali, učinićemo sve da sačuvamo nepobjedivost u duelima sa Rusijom".

Je li Vas iznenadilo sjajno izdanje Marine Vukčević?

"Sigurno da to jeste iznenađenje, kada se uzme u obzir činjenica da nije imala minutažu u Ligi šampiona. Ali, ona već nekoliko godina kvalitetno radi sa Vlatkom Đonovićem i taj rad daje rezultate. A ne smije da se zaboravi da je ona 1993. godište, da je bila ubjedljivo najmlađa na terenu", zaključio je Adžić.

Na konferenciji za medije, koja je održana poslije meča, nije se pojavio niko iz ruske delegacije.

Bonus video: