Ženska pionirska reprezentacija treća u Pljevljima

Izabranice Milana Radovića su turnir završile sa pobjedom protiv Makedonije 27:17 (12:6) i porazima od Hrvatske 24:21 (14:14) i Rumunije 33:30 (17:16).
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 15:26h

Ženska pionirska rukometna reprezentacija zauzela je treće mjesto na prvom međunarodnom turniru “Pljevlja 2012”, koji je juče i danas održan u Pljevljima.

Izabranice Milana Radovića su turnir završile sa pobjedom protiv Makedonije 27:17 (12:6) i porazima od Hrvatske 24:21 (14:14) i Rumunije 33:30 (17:16).

Rumunija je prva sa sve tir pobjede, Hrvatska druga sa dvije pobjede i porazom, a Makedonija posljednja sa sva tri poraza.

U porazu od Hrvatske najefikasnija je bila Đurđina Jauković sa sedam golova, Ema Ramusović i Itana Grbić su postigle po četiri, Ivona i Jovana Pavićević po dva, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Đurđina Malović i Nina Bulatović. Ljubica Nenezić je imala 13 odbrana, a Rajkovic jednu.

U pobjedi protiv Makedonije najefikasnija u našoj selekciji bila je Ema Ramusović sa šest golova, Nina Bulatović je dodala pet, Đurđina Jauković četiri, Đurđina Malović i Ivona Pavićević po tri, Bojana Ćuzović, Itana Grbić i Esma Muratović po dva, te Dijana Ujkić i Jovana Pavićević po jedan. Ljubica Nenezić je imala 10, a Ana Rajkovic sedam odbrana.

Posljednjeg dana turnira, u porazu od Rumunije najviše golova za Crnu Goru, po šest, postigle su Nina Bulatović i Ivona Pavićević, Esma Muratović je postigla pet, Ema Ramusović i Đurđina Jauković po četiri, Marija Stanković dva, te po jedan Dijana Ujkić, Itana Grbić i Jovana Pavićević.

Za najbolju pionirku turnira proglašena je Dora Kalaus iz Hrvatske, najbolji golman je reprezentativka Crne Gore Ljubica Nenezić, dok je najbolji strijelac turnira Dijana Aksinte (Rumunija) sa 41 golom.

Bonus video: