Adžić: Bez opuštanja

"Olkim je jedan of favorita bez obzira na rezultat prve utakmice. To je sastav koji puno vrijedi i može mnogo više nego što je pokazao u prvom meču", rekao je Adžić.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2012. 13:35h

Kolo prije kraja, u grupi 2 je sve jasno - Budućnost kao prva ide u polufinale, Olkim kao drugi. Dakle, nedjeljni okršaj u „Morači” (19 časova) nema nikakav takmičarski značaj, ali je rivalstvo crnogorskog i rumunskog šampiona toliko veliko da se niko sigurno neće opuštati.

Tim iz Vlčee, uostalom, ima veliki motiv da se revanšira za debakl pred svojim navijačima (34:24), ali Podgoričanke žele da u velikom stilu završe glavnu rundu i pošalju jasnu poruku rivalu u polufinalu...

"Utakmica nema takmičarski značaj, ali Budućnost tokom 10 mjeseci ima samo tih 14 mečeva kao prošle sezone, a nadam se da će ih ove biti 16. Svaki duel u Ligi šampiona je za nas praznik i ima posebnu draž, i nema razloga da tako ne priđemo i okršaju sa Olkimom. Bez obzira na to što igramo bez Ane Đokić i Dragane Cvijić, sve djevojke koje su u Budućnosti imaju kvalitet i u svakom trenutku iskazuju veliku želju, tako da uopšte nemam strah što nismo kompletni. Olkim je ekipa za svaki respekt, po uloženim sredstvima i igračkom kvalitetu i dalje je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, bez obzira na rezultat naše prve utakmice", naglasio je trener „plavih” Dragan Adžić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

S obzirom na to da nema prva dva pivota, hoće li neko pomagati Suzani Lazović? Na primjer, Ana Radović.

"Suzana Lazović će preuzeti tu ulogu, ali ne može u kontinuitetu da odigra čitavu utakmicu. Nisu to mogla ni druga dva pivota, niti je potrebno da se bude u tom ritmu svih 60 minuta. Svi srednji bekovi će pomagati, i Anđela Bulatović, i Ana Radović, i Milena Knežević. Ana je dokazala da na tom mjestu igra odlično, a i srednjim bekovima je druga prirodna pozicija pivot".

Da li ćete dati veću šansu igračicama sa klupe, jer je sve u grupi riješeno?

"Zavisi od zdravstvenog biltena, jer još ima nekoliko „rovitih” igračica. Sigurno je da će Elena Gjorgijevska dobiti veći prostor, mada smo mi i do sada dosta rotirali. U svakom slučaju, ne mora niko da rizikuje".

Kada očekujete da će Đokić i Cvijić biti spremne?

"Đokić se priključila ekipi i najvjerovatnije od ponedjeljka počeće da trenira punim intenzitetom. Cvijić ima povredu koja zahtjeva tri do četiri sedmice maksimalnog oporavka, na čemu radi sa našim fizioterapeutom Vladanom Gapićem. Vjerujem da će se u posljednjoj nedjelji uoči polufinala vratiti. To bi bila velika stvar, jer kada je kompletna, Budućnost u velikim utakmicama može da igra sa svakim", zaključio je Adžić.

Bonus video: